Menu

.      

Vaktsiinivastastele isoleerimise eest maksmisest tuleks loobuda

  • Kirjutas BNS

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige hinnangul tuleks loobuda koroona vastu vaktsineerimata lähikontaktsetele eneseisoleerimise eest tasu maksmisest. FOTO: Aigar Nagel

Tervise- ja tööminister Tanel Kiige hinnangul tuleks loobuda koroona vastu vaktsineerimata lähikontaktsetele eneseisoleerimise eest tasu maksmisest, edastas kolmapäeval ETV uudistesaade "Aktuaalne kaamera".

Koroonahaige lähikontaktsetest peavad praegu jääma kümneks päevaks eneseisolatsiooni vaid mittevaktsineeritud, kellele seni on kodus olemise ajaks väljastatud karantiinileht.

Karantiinilehele kehtivad samad tingimused nagu haiguslehele ehk esimesed kolm päeva on inimese omavastutus, mil eneseisolatsioonis püsimist ei hüvitata. Alates neljandast päevast makstakse inimesele hüvitist 70 protsendi ulatuses töötasust.

Kiige sõnul jäävad uuest aastast eneseisolatsiooni saadetud mittevaktsineeritud hüvitisest ilma.

"Praegu mingeid täiendavaid meetmeid otseselt laual ei ole, küll aga julgen öelda, et sellisel kujul näiteks erinevate karantiinilehtede hüvitamine, näiteks COVID-19 haigega kokkupuutunu saab riigi kulul hüvitist olukorras, kus ta teadlikult on otsustanud ennast mitte vaktsineerida, see kord tulevikus muutub," rääkis minister.

"Praeguse seisuga kehtib kord käesoleva aasta lõpuni ehk mõistlik on uuest aastast rakendada ka teisi reegleid, kuna selleks ajaks on tõesti olnud kõigil inimestel võimalik ennast vaktsineerida," lisas ta.

20 PÄEVA ENIMLOETUD