Menu

.      

Uuest aastast suureneb pension ja 2023. aastast on see maksuvaba

  • Kirjutas BNS

Valitsus algatas neljapäeval kaks eelnõud eakate, mis toovad 2023. aasta 1. jaanuaril erakorralise pensionitõusu 20 eurot ning vabastavad keskmise vanaduspensioni alates 2023. aastast tulumaksust.

"Keskmist vanaduspensioni aitavad tõsta ka iga-aastased indekseerimised, kuid peame hädavajalikuks eakate täiendavat toetamist erakorraliste tõusudega ning keskmise vanaduspensioni taas maksuvabaks muutmist," ütles keskerakondlasest tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Ta lisas, et seejuures on oluline parandada madalama sissetulekuga eakate toimetulekut, keda aitab lisaks üksi elava pensionäri toetuse tõstmine. "Keskerakonna ettepanekul tõuseb 2022. aastal üksi elava pensionäri toetus 115 eurolt 200 euroni. Tegemist on oktoobrikuus makstava toetusega, mida saab üle 80 000 inimese," sõnas Kiik.

"Tõstsime pensione erakorraliselt nii eelmise kui praeguse valitsuse ajal ning järgmise kahe aasta jooksul kasvab keskmine vanaduspension indekseerimise ja erakorralise pensionitõusu tulemusena enam kui 100 euro võrra 654 euroni. Lisaks on alates 2023. aastast keskmine vanaduspension taas maksuvaba," lausus Kiik.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD