Menu

.      

Kaja Kallas: mulle ka maskikandmine ei meeldi

  • Kirjutas BNS

Kaja Kallas: mulle ka maskikandmine ei meeldi

Peaminister Kaja Kallas (RE) märkis kolmapäeval riigikogu infotunnis, et talle isiklikult ka ei meeldi maskikandmine, kuid see on hädavajalik.

EKRE saadik Kalle Grünthal uuris peaminister Kaja Kallaselt, millisele eksperthinnangule tugineb valitsus maskikohustuse kehtestamises. "Ei ole saladus, et teid nõustab Irja Lutsar, kes möödunud aasta kevadel ütles avalikult välja, et mask viiruse eest ei kaitse, sest viirusosake on niivõrd väike," ütles Grünthal.

Kallas tõdes, et talle ka see maskikandmine ei meeldi, kuid on vaja. "Samas on mul kirjad tervishoiutöötajatelt, kes räägivad, kuidas neil on verevalumid nendest maskidest, mida nemad kandma peavad, siis meie maskide kandmine on väike raskus," nentis ta.

Kallase sõnul nõustab teadusnõukoda valitsust, aga otsuseid teeb valitsus. "Maskikohustuse tõime tagasi tervishoiutöötajate palvel," kinnitas ta.

Kallas rääkis Bangladeshis tehtud uuringust, milles osales kaks küla, kus ühes kanti maske ja teises mitte. "Selgus, et 10 protsenti oli nakatumisi vähem seal, kus maske kanti," märkis Kallas.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD