Menu

.      

Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema kell jäi aastate järel taas terveks

  • Kirjutas BNS

Kuperjanovi jalaväepataljoni ülema kell jäi aastate järel taas terveks

Kuperjanovi jalaväepataljon korraldas traditsioonilise pataljoniülema kella laskmise, kuid erinevalt eelmisest aastast jäi kell 13 aasta järel taas terveks.

„Vahetult enne ürituse algust helistas eelmine pataljoniülem ja toonitas võistlejatele, et tegu on ikkagi sotsiaalse üritusega ja esimese kahe vooruga ei ole viisakas kella ära lasta,“ ütles Kuperjanovi jalaväepataljoniülem kolonelleitnant Indrek Sarap. „Võib-olla võtsid Kuperjanovi tegevväelased seda soovitust liiga tõsiselt, mistõttu ei saanud kell ka kuue vooruga lastud.“

Laskmisi külastas ka traditsiooni algatanud kunagine Kuperjanovi jalaväepataljoni ülem kolonel Aarne Ermus, kelle hinnangul on positiivne, et traditsioon on siiani elus ja et pataljoniülemad on jätkuvalt nõus oma kella ohverdama. Seekord kasutati kella laskmistel kaitseväe uusi, R-20–tüüpi automaatrelvi.

„Ehkki kasutusel olid uued relvad, kasutati ikkagi mehhaanilisi sihikuid, mistõttu oli sel aasta võib-olla isegi keerulisem“, ütles kolonel Ermus. „Samas, oma relva pead põhjalikult tundma. See oli ka kunagi võistluse üks ajendeid, et panna pataljoni tegevväelaseid oma relva tundma.“

Pataljoniülema kella laskevõistlus sai alguse 1994. aastal. Kell oli lubatud ringide jooksul senini jäänud terveks vaid 2007. aastal. Tookord kinkisid laskjad pataljoniülemale suure seinakella.

20 PÄEVA ENIMLOETUD