Menu

.      

Valitsus arutab neljapäeval elektrihinna langetamise võimalusi

  • Kirjutas BNS

Valitsus arutab neljapäeval elektrihinna langetamise võimalusi FOTO: Aigar Nagel

Valitsus hakkab neljapäeval Eleringi, Eesti Energia ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajatega analüüsima erakordselt kõrgete elektrihindade langetamise võimalusi, kirjutas peaminister Kaja Kallas teisipäeval Facebookis.

Kallase sõnul on valitsus neljapäeval valitsusse kutsunud nii Eleringi, Eesti Energia kui ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad, et olukorda analüüsida. Samuti arutatakse, mida saab ette võtta selleks, et hinnad muutuksid stabiilsemaks.

"Hetkel on erakordselt külm ilm ja elektrihinnad on erakordselt kõrged," kirjutas Kallas. "Eestis on 45 protsenti kodudest valinud börsipaketiga lepingud, seega pooli Eesti tarbijaid praegused hinnatipud nii otseselt ei puuduta, kuid teist poolt vägagi. Seetõttu on tõesti suur mure inimeste toimetuleku pärast – pole mõeldav, et me selliste hindadega kogu talve jätkame."

Kallase sõnul on valitsus praeguseks ära jätnud elektriaktsiisitõusu, mille eelmine valitsus seadustas; alandanud elektri võrgutasu 50 protsenti; kokku pannud toetusmeetmepaketi vähekindlustatud peredele – 70 000 peret, kellele hinnatõus kompenseeritakse 80 protsendi ulatuses ning toimetulekutoetus on neile, kes seda kõige enam vajavad.

"Minu peamine soov ongi leida lahendus, mis tagab stabiilse elektrituru toimimise. Tõstatan selle teema ka kolmapäeval, kui kohtume Balti peaministritega. Loomulikult suhtleme Euroopa Komisjoniga ja järgmisel nädalal toimub ka Euroopa Ülemkogu, kus kõrgete elektrihindade probleem on samuti päevakorras," kirjutaas Kallas.

Kallase sõnul tuleb majandus- ja taristuminister neljapäeval valitsusse täiendavate võimalike lahendustega. Pikem lahendus on muidugi energiasäästu ja uutesse tootmisvõimsustesse investeerimine.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD