Menu

.      

Riigikogu võttis vastu erakorralise pensionitõusu toova seaduse

  • Kirjutas BNS

Riigikogu võttis vastu erakorralise pensionitõusu toova seaduse

Riigikogu võttis kolmapäeval vastu valitsuse algatatud riikliku pensionikindlustuse seaduse muutmise seaduse, mis näeb ette suurendada alates 1. jaanuarist 2023 pensioni baasosa ja rahvapensioni 20 euro võrra.

Pensioni baasosa on praegu 235 eurot. See on kõikidel pensionäridel võrdne. Baasosale lisandub staažiosa, kindlustusosa ja ühendosa, mis on igal inimesel erinev sõltuvalt tema tööstaažist ja sissetulekust. Pärast 1. jaanuari 2023 baasosa suurendamist on 44-aastase staažiga pensioni suurus umbes 611 eurot. Alates 1. aprillist 2021 on sama pika staažiga pensioni suurus 552,38 eurot.

Rahvapensioni määr on praegu 255,18 eurot. Rahvapension on mõeldud inimestele, kel ei ole vanaduspensionieas piisavalt pensionistaaži, mis on 15 aastat.

Läbirääkimistel võtsid Reformierakonna fraktsiooni nimel sõna Õnne Pillak, Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna fraktsiooni nimel Henn Põlluaas, Sotsiaaldemokraatliku Erakonna fraktsiooni nimel Helmen Kütt, Keskerakonna fraktsiooni nimel Siret Kotka ja Isamaa fraktsiooni nimel Aivar Kokk.

Seaduse vastuvõtmise poolt hääletas 70 riigikogu liiget.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD