Menu

.      

Kuumalaine annab järele järgmise nädala keskel

  • Kirjutas BNS

Kuumalaine annab järele järgmise nädala keskel

Ilmateenistuse prognoosi järgi saavad eestimaalased lähipäevil jätkuvalt nautida kuumalainet, kuid järgmise nädala keskel läheb ilm jahedamaks. 

Suurem osa laupäevast on ülekaal kõrgrõhualal ning ilm on mandril sajuta ja kuum. Merelt läheneva madalrõhulohu piirest jõuab päeval Saare- ja Hiiumaale äikesevihmahooge. Õhtu poole suureneb ka mandri lääneosas hoovihma ja äikese võimalus. Tuul puhub lõunakaarest, puhanguid on kuni 12 m/s. Öösel on sooja 16-21, Lääne-Eesti rannikualadel veel paar kraadi enam, päeval 28-33, meretuulega rannikul ja sajupilvede all kuni 25 kraadi. 

Pühapäeval liigub kitsuke madalrõhuvöönd ühes hoovihmaga Lääne-Eestist Peipsi poole, äike on ka võimalik. Kuna aga kõrgemates õhukihtides jääb ülekaalu kõrgrõhuala serv, siis laialdast ja tugevat sadu tänastel andmetel tulemas pole. Tuul pöördub edelasse ja läände ning päeva peale tugevneb pisut ja eelkõige põhjarannikul. Kõige kõrvetavam kuumus lahkub ja sooja on öösel 16-21, päeval 22-28 kraadi. 

Järgmise nädala esmaspäeval tugevneb Balti riikide kohal kõrgrõhuala. Öö on enamasti selge, päev tuleb üksikute pilverünkadega. Väike hoovihma võimalus on saartel ja ka Võrumaal. Läänekaare tuul päevaks rahuneb, aga õhtul hakkab saartel edelatuul tugevnema. Öösel on sooja 11-16, tuulele avatud rannikul kuni 19 kraadi, päeval 24-28, läänekaare tuulele avatud rannikul kuni 22 kraadi. 

Teisipäeval laieneb üle Skandinaavia ja Soome madalrõhkkonna lõunaserv ja selle piirest jõuab ka Eestisse vihmahooge, ühtlasi võib äikest olla. Edela- ja läänetuul tugevneb. Sooja on öösel 12-17, päeval 20-25 kraadi. 

Kolmapäeval kandub madalrõhkkonna lõunaserva mööda Eestisse niiskust ja parasvöötmelist värskust. Öösel on sooja 11-16, päeval 18-23 kraadi. Sajab hoovihma ja puhub võrdlemisi tugev edela- ja läänetuul.

Neljapäeval jääb Läänemere ümbrust katma põhjalaiustel pöörleva madalrõhkkonna kauge edelaserv ning lisandub vihmahooge, kuid sajuhooge on hõredamalt ja sajuhulk on väiksem. Läänekaare tuul on mõõdukas. Öösel on sooja 10-16, päeval 17-22 kraadi. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD