Menu

.      

42 protsendi arvates peaks Eestis olema rohkem naisettevõtjaid

  • Kirjutas BNS

42 protsendi arvates peaks Eestis olema rohkem naisettevõtjaid FOTO: Pixabay

Visa programmi She’s Next jaoks läbi viidud uuringus osalenutest arvab 42 protsenti, et Eestis peaks olema rohkem naisettevõtjaid, 8 protsenti ei ole sellega nõus ning pooled jäävad vastuse võlgu.

Vanuserühmade lõikes näeksid naisi meelsamini ettevõtluses 18–29-aastased ja kõrgharidusega inimesed, teatas Visa. Sugude lõikes on näha olulist erinevust – kui naistest arvab 49 protsenti, et naisettevõtjaid võiks olla rohkem, siis meestest on samal arvamusel 35 protsenti.

Lisaks ilmneb uuringus arvamus, et naistel on ettevõtlusega alustamine keerulisem. Käärid on siin suured, sest meestest arvab 28 protsenti, et naistel on ettevõtjaks saamine keerulisem, samas kui naistest on samal seisukohal 58 protsenti. Kokkuvõttes arvab suurem osa vastanutest – 43 protsenti –, et ettevõtjaks hakkamine on meeste jaoks lihtsam, 34 protsenti pole selles kindlad ja 23 protsenti ei ole väitega nõus.

Naisettevõtjate motiveerimiseks käivitas Visa programmi She’s Next, millega valitakse Balti riikides välja neli naistele kuuluvat ettevõtet, millest igaüks pälvib 10 000-eurose kasvuraha ning 5000 eurot turundustegevusteks. Programm toimub koostöös Luminori ja ülemaailmse rahastamisplatvormiga IFundWomen. Kasvurahale saab kandideerida 30. septembrini.

Uuringu viis 2022. aasta juulis Eestis läbi uuringufirma Norstat programmi Visa She’s Next jaoks. Küsitluses osales 1000 inimest vanuses 18–74 aastat.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD