Menu

.      

Ukraina tuumaelektrijaama katastroof Eestit ei ohustaks

  • Kirjutas BNS

FOTO: Pixabay

Vene agressorite poolt sisuliselt sõjaväebaasiks muudetud Euroopa suurimas tuumaelektrijaamas Zaporižžjas toimuv Eesti ekspertide hinnangul meid otseselt ei ohusta, sest ohu allikas on piisavalt kaugel, kirjutab Postimees. 

Keskkonnaameti kliima- ja kiirgusosakonna juhataja Ilmar Puskar kinnitas Postimehele, et ükskõik mis ka Ukraina tuumajaamades ei juhtu, saab Eesti rahvusvaheliste kanalite kaudu sellest kohe teada. «Igasugustest tuumajaamades toimuvatest intsidentidest saab keskkonnaamet teada Rahvusvahelise Aatomienergiaagentuuri vastava infovahetusplatvormi USIE (Unified System of Information Exchange in Incidents and Emergencies) kaudu ja läbi Euroopa Komisjoni analoogse platvormi ECURIE (European Community Urgent Radiological Information Exchange),» selgitas Puskar. Kui midagi peaks juhtuma, saadakse teateid ka otse Ukraina vastavatelt ametkondadelt.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD