Menu

.      

Sotsiaalministeerium: pole plaanis avada uusi pagulaste majutuskeskusi

FOTO: Võrumaa TeatajaKui Meegomäe endise lahingukooli kinnistu ostnud Ankatrans OÜ plaanib kinnistule rajada pagulaskeskuse ja hooldekodu, siis sotsiaalministeeriumi kinnitusel riigil selliseid plaane pole.

"Eestis ei ole vajadust avada täiendavaid majutuskeskusi. Täna suudab majutusteenust katta AS-i Hoolekandeteenuste poolt hallatav Vao majutuskeskus. Kõiksugu väited, mis puudutavad uue majutuskeskuse avamist, on teadlik valeinformatsiooni levitamine," rõhutas sotsiaalministeeriui meedianõunik Oskar Lepik BNS-ile.

Samas väitis kinnistu ostnud Ankatrans OÜ juhatuse liige Janek Tiisler teisipäeval BNS-ile, et Meegomäele on plaanis rajada pagulaskeskus ja hooldekodu. "Kuulujutud pagulaskeskuse rajamisest on ringelnud varemgi, aga mõnikord vastavad kuulujutud ka tõele," ütles Tiisler BNS-ile.

Täpset projekti ajaplaani ja maksumust ei osanud Tiisler öelda, aga kinnitas et ministeeriumiga ollakse kõnelustes.

Sotsiaalministeeriumi rahvusvahelise kaitse poliitika juhi Triin Raagi sõnul ministeeriumis Meegomäe kinnistu teemal või ettevõttega Ankatrans tema teadmisel suhtlust pole toimunud.

Teisipäeval ostis Ankatrans avaliku kirjaliku enampakkumise tulemusena Riigi Kinnisvara Aktsiaseltsilt (RKAS) 201 000 euroga Meegomäe endise lahingukooli kinnistu. Kinnistu oli müügis alghinnaga 200 000 eurot.

Kokku 52 000 ruutmeetri suurusel kinnistul asub seitse ehitusregistrisse kantud hoonet, mille hulka kuulub peahoone, spordihall, garaaž-katlamaja, kaarhall, väravahoone, lahingukooli kasarmu juurdeehitus ja söökla. Lisaks on kinnistul pumbajaam, kaks puurkaevu, laskmisväljak, laohoone ja biotiigid.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD