Avatud talude päevale on registreerunud juba ligi 250 ettevõtet

Võrumaa Teataja

Tänavu kolmandat korda toimuvale üle-eestilisele avatud talude päevale on registreerunud juba 249 talu ja põllumajandustootjat, suure huvi tõttu pikendati registreerimise tähtaega.

Esmaspäeval lõppema pidanud tähtajaks oli valmis huvilistele oma uksed avama 249 talu ja ettevõtet, kuid suure huvi tõttu otsustas maaeluministeerium pikendada registreerimise aega nädala võrra.

„Hea meel on näha, et avatud talude päeva suhtes nii palju huvi on üles näidatud ja rekordarv talusid on ennast kirja pannud,” ütles avatud talude päeva projektijuht Karolin Lillemäe maaeluministeeriumist. „Kuna viimasel nädalal on erakordselt palju registreerumisi olnud, pikendame registreerimise tähtaega 8. maini.”

Harjumaalt on registreerunud 40, Pärnumaalt 33, Tartumaalt 21, Ida-Viru-, Valga- ja Viljandimaalt 17, Põlvamaalt 16, Lääne-Virumaalt 15, Võrumaalt 14, Lääne- ja Saaremaalt 13, Järva- ja Raplamaalt 11, Jõgevamaalt 9 ning Hiiumaalt 2 talu.

"Eelnevalt osalenud ettevõtjad on avatud talude päeva kirjeldanud kui ühte parimatest riigipoolsetest algatustest Eesti maaelu ja väiketootja jaoks maapiirkonnas. Neil, kelle juurest saab midagi kaasa osta, on kindlasti aasta parim müügipäev ja otse tootjalt ostes on hind tarbijale ka soodsam,” on Lillemäe varasemalt öelnud.

Tegevusalade järgi on enim registreerunud talud, kus saab näha erinevaid loomi või linde, palju on ka iluaianduse, käsitöö ning piimatootmisega tegelejaid. Avatud talude päev toimub 23. juulil.

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu, 2016. aastal osales 234 talu.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD