Lõuna prefektuuri politseimajad avavad huvilistele oma uksed

FOTO: Aigar Nagel

Politsei kutsub reedel külastama kogu perega Lõuna-Eesti politseimaju, kus saab tutvust teha politseitöö köögipoolega.

Lõuna prefekt Vallo Koppel sõnas, et esmakordselt viis aastat tagasi toimunud lahtiste uste päev sai alguse soovist tuua talvisel koolivaheajal politseinike ja piirivalvurite töö nii lastele kui nende vanematele uudistamiseks kätte.

„Lahtiste uste päeval saavad huvilised põhjalikuma ülevaate politsei tegevusest, töövahenditest ja –võtetest. Ajapikku on uuenenud politseinike ja piirivalvurite sõidukipark ning lisandunud mitmeid töövahendeid droonidest elektrišokirelvadeni. Soovi korral saab ise järele proovida näiteks sedagi, kuidas passib selga märulipolitsei vorm või uurida, milline vahe on patrullibussil, kaalubussil, konvoibussil ja kriminalistikabussil,“ kirjeldas politseijuht ning julgustas politseile külla tulema.

Tartu politseimaja hoovis on kell 11-13 sõidukite väljanäitus. Kell 11.15-11.30 saab uudistada märulipolitsei tööd ja varustust, kell 11.30-11.45 saab uudistada politsei erivahenswis käeraudadest šokirelvani, kell 11.45-12 toimub viktoriin lastele. Samad tegevused korduvad vastavalt algusega kell 12.15, 12.30 ja 12.45. 

Viljandi politseimajas, Jõgeva politseimajas, Põlva politseimajas, Valga politseimajas ja Võru politseimajas toimuvad reedel kõigile huvilistele ekskursioonid kell 12-13, mille käigus näidatakse kaasaegsete politseisõidukite võimalusi, tutvustatakse teenistuskoera tööd, uudistada saab arestimaja kambreid, ülevaade antakse politsei erivahenditest ning kriminaalpolitsei töö telgitaguseid valgustab kriminalist.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD