Menu

.      

Püssikuulist haavata saanud koera elu ei õnnestunud päästa

Võrumaa Teataja

Tänavu on Lõuna-Eestis laekunud politseile kuriteoavaldusi looma julmast kohtlemisest 11 korral, neist viis Tartus, kaks Viljandis, Võrus ja Jõgeval.

Esimesel jõulupühal nägi 73-aastane memm oma talu juures hulkumas koera. Memm helistas Tartu koduta loomade varjupaika, et need loomale järele tuleks. Siis oli koer veel terve ja jooksis neljal käpal, nagu üks koer jooksma peab. Kui varjupaiga töötajad tema juurde jõudsid, oli loom läinud talu lähedal asuvasse kraavi kuuse alla peitu, värske lumi reetis varjupaiga töötajatele tema asukoha – koer oli vigastatud, kirjutab Tartu Postimees.

Esialgu arvas Tartu koduta loomade varjupaiga projektijuht Kirke Roosaar, et koer oli saanud autolt löögi. «Maaülikooli loomakliinikus leiti ta selgroost õhupüssi kuul. Saime aru, et keegi on tahtlikult koera lasknud,» ütles ta.

Arst ei andnud koerale erilist lootust, sest loom oli vana ja vigastused rasked. Et koer oli kiibistatud, võeti ühendust omanikega, kes pärast nõupidamist arstiga otsustasid oma koera Atsi magama panna. «Mis inimene see on, kes läheb jõulupühal mängima teise eluga? Ka jahimeestel on jõulurahu. Arstid kinnitasid, et selliseid plönne korjatakse alatihti välja kasside kehast,» seisis ka varjupaiga sotsiaalmeedialehel.

Tartu politsei piirkonnavanem Siim Linnard suhtles neljapäeval Tartu koduta loomade varjupaigaga, kust kinnitati, et kolmapäeval sai varjupaik teate Peipsiääre vallas Põldmäe bussipeatuse juurest leitud väärkoheldud koerast. «Varjupaik tõi looma Tartusse, kus selgus, et koera on tulistatud õhupüssist, ning seetõttu oli loom tagaosast halvatud,» rääkis ta.

Politsei võttis neljapäeval koeraomanikuga ühendust, et juhtumit uurida. «Omanik märkis, et koer oli sõbralik ja liikus ka külas ringi. Kes talle viga tegi, on selgitamisel,» ütles Linnard.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD