Menu

.      

Hambaravihüvitist oli detsembriks kasutatud üle 11 miljoni euro eest

Täiskasvanute hambaravihüvitist oli kasutanud detsembri seisuga ligi 222 200 inimest üle 11 miljoni euro eest. 

Aina kasvav hambaarstide külastatavus näitab, et hambaravihüvitis on aidanud paljudel pöörduda kontrolli ja alustada vajadusel hambahaiguse ravi. Hambaravisoodustuse eesmärk on parandada hambaravi kättesaadavust just neile, kes seda kõige enam vajavad. "Me oleme hambaarstidelt saanud tagasisidet, et neid külastavad inimesed, kes ei ole pikalt või kunagi varem nende vastuvõtul käinud," rääkis haigekassa avalike suhete ja tervise edenduse osakonna peaspetsialist Viivika Tamra BNS-ile. 

Haigekassa hinnangul näitab suur hüvitise kasutajate hulk selgelt sellise hüvitise vajalikkust. Eestis on palju inimesi, kes majanduslikel põhjustel ei ole seni saanud endale hambaarsti visiiti võimaldada. Nüüd, mil hüvitis täiskasvanutele taastatud on ka madalama sissetulekuga inimestel hambaravi taas kättesaadavam.

Möödunud aasta oktoobris uuris haigekassa hüvitise kasutust ka inimeste sissetulekute lõikes ja esmane analüüs näitas, et üle poolte hüvitiste kasutajates on need, kes saavad miinimumpalka või kellel puudub sissetulek. "See tulemus näitab, et hambaravihüvitis on inimestele abiks ja oluline samm parema suutervise poole," lisas Tamra. 

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD