Menu

.      

Kohus saatis Võru juveelipoe röövlid pikaks ajaks vangi

Kohus saatis Võru juveelipoe röövlid pikaks ajaks vangi

FOTO: VT

Tartu maakohus saatis kolmapäeval pikaks ajaks vangi kaks meest, kes süüdistuse järgi korraldasid Võrus juveelipoe röövi.

Kohus tunnistas Ingvar Parmu (22) ja Argo Laulu (40) kokkuleppemenetluses süüdi eelmise aasta oktoobris Võrus kuldehete röövi toimepanemises ning Laul tunnistati lisaks süüdi ka narkootilise aine ebaseaduslikus käitlemises.

Parmule mõistis kohus kolme aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse ning Laulule nelja-aastase vangistus. Karistuse kandmise aega arvestatakse Parmul mullu 28. oktoobrist ja Laulul 16. novembrist. Menetluskulude katteks peab Parm tasuma 972,79 eurot ja Laul 1482,20 eurot.

Kriminaalasja raames esitatud tsiviilhagi katteks peavad süüdistatavad kannatanu kasuks solidaarselt hüvitama 27.284 eurot.

Süüdistuse kohaselt tulid Argo Laul ja Ingvar Parm eelmise aasta 27. oktoobril Võrus Jüri tänavas asuvasse juveelipoodi. Laul purustas haamriga vitriiniklaasi ning müüjal kästi vait olla. Pärast seda võtsid mehed erinevaid kuldehteid koguväärusega 29.804 eurot ja 54 senti.

27. oktoobril, kui röövimine aset leidis, kajastasid sündmust erinevad meediaväljaanded. Ehtekulla kokkuostufirma üks juhtidest sai juhtunust meediast teada ning informeeris aset leidnud sündmusest firma töötajaid, kuna ta ei välistanud, et röövlid võivad tulla ehtekulla kokkuostupunkti.

28. oktoobril tulidki kaks meest Tartus Rüütli tänava kokkuostupunkti ning pakkusid erinevaid kuldehteid. Kolmas mees jäi ootama peaukse juurde. Klienditeenindajad edastasid info turvafirmale ja politseile. G4S juhtimiskeskus saatis kohale turvafirmaekipaaži ning teavitas samuti politseid. Kohale saabunud turvafirmaekipaaž pidas kolm meest kinni ning andis üle mõned sekundid hiljem sündmuskohale jõudnud politseinikele.

Kinnipeetud meestelt võeti ära kuldehteid. Võru juveelipoe omanik tundis need ära, kuid tema sõnul nende kogus on üks kümnendik sellest, mis oli juveelipoest röövitud.

Kolmest kinnipeetud mehest kaks lasti vabadusse, kuna kogutud info põhjal polnud alust neid röövimise toimepanemisega seostada. Kolmas, Ingvar Parm võeti kohtu loal vahi alla. Mõned nädalad hiljem peeti röövimises kahtlustatavana kinni ka Argo Laul.

Lisaks röövimise toimepanemisele süüdistatakse Laulu veel selles, et ta omandas Tallinnas 10,65 grammi pulbrilist ainet, mis sisaldas 0,80 grammi metamfetamiini, ning toimetas selle Tartusse. Tehtud ekspertiisi käigus on välja selgitatud, et sellest kogusest piisab narkojoobe tekitamiseks peaaegu 30 isikule.

„Mõlemad mehed on varasemalt mitmel korral kriminaalkorras karistatud. Argo Laul vabanes vangist alles eelmise aasta 27. oktoobril ning pani samal päeval toime röövimise,“ kommenteeris ringkonnaprokurör Terje Aleksašin.

Parm on eelnevalt kriminaalkorras karistatud viiel korral kehalise väärkohtlemise, varguste ja sissetungimiste eest ning Laul kuuel korral varguste ja väljapressimise eest.{jcomments on}

BNS


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD