Politsei tabas pühade ajal Lõuna-Eestis üle 50 joobes juhi

Politsei tabas pühade ajal Lõuna-Eestis üle 50 joobes juhi

Politsei selgitas Lõuna-Eesti maakondades nelja pühadeaegse päevaga välja 54 alkoholijoobes juhti

Nendest 33 ohustasid liiklust Tartus ja Tartumaal.

Ainuüksi Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse ametnikud kontrollisid pühade ajal Tartus ja Tartumaal 1300 sõidukijuhi võimalikku joovet ning selgitasid välja 22 alkoholi tarvitanud juhti, nendest viiel tuvastati selline joobeaste, et nendes suhtes tuleb alustada kriminaalmenetlust.

Lisaks liiklusjärelevalvetalituse ametnikele tegid pühade ajal oma igapäevast tööd ka Tartu politseijaoskonna patrullid, kes selgitasid välja veel 11 alkoholi tarvitanud juhti ning nendest viie puhul on põhjust alustada kriminaalmenetlust.

Lõuna prefektuuri liiklusjärelevalvetalituse vanemliiklusametnik Ove Saar ütles nädalavahetuse töötulemusi kommenteerides, et need näitasid ilmekalt vajadust suurendada liiklusjärelevalvet eeskätt maakohtades, sest põhiliselt tabati alkoholi tarvitanud sõidukijuhte kontrollreidi ajal Kõrvekülas, Elvas, Nõos, Koosal, Varal, Võnnus ja Kambjas.

Teistes Lõuna-Eesti maakondades pidasid politseipatrullid kinni 21 alkoholi tarvitanud sõidukijuhti, nendest üheksa Põlvamaal ja kuus Võrumaal.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD