Prokurör nõudis kambrikaaslase tapjale kümneaastast vangistust

Prokurör nõudis kambrikaaslase tapjale kümneaastast vangistust

Prokurör nõudis teisipäeval Harju maakohtus mullu sügisel vanglas kambrikaaslase surmanud kinnipeetavale kümneaastast vangistust.

Kohtualuse kaitsja palus oma kaitsealuse, 32-aastase Romani süüdistuse ümber kvalifitseerimist kergema paragrahvi järgi, ütles Harju maakohtu pressiesindaja BNS-ile.

Kohus langetab otsuse järgmise nädala esmaspäeval.

Roman tunnistas eelmisel kolmapäeval toimunud istungil tapmist. Mees tõdes pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist, et tema vägivalla tõttu ohver suri, kuid kinnitas samas, et ei soovinud teda tappa. Vargusepisoodides tunnistas aga Roman oma süüd täielikult.

Eeluurimisel kogutud andmetel tungis Roman mullu 13. oktoobri õhtupoolikul Tallinna vanglas olmetüli käigus kallale temaga kambrit jaganud teisele vahialusele. Kui Roman oli vahistatud kahtlustatuna vargustes, siis teisel mehel lasus kahtlustus seksuaalkuriteos.

Uurimisandmetel lõi Roman teist meest metallist riidenagiga korduvalt vastu pead ja kägistas teda juhtmega, mille tagajärjel kannatanu sündmuskohal suri.

Samuti süüdistab prokuratuur Romani viies varguses, mis pandi toime möödunud aasta aprillist septembrini Tallinnas asuvas baaris, kohvikus, poes ja tanklas. Süüdistuse järgi varastas Roman neljal korral alkoholi ja ühel korral paki kohvi ning tekitas kokku umbes 200 eurot kahju.

Romani on varem kohtulikult karistatud 15 korda.

BNS


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD