Mullu kasvas tagastatud pandipakendite arv kaheksa protsenti

Mullu kasvas tagastatud pandipakendite arv kaheksa protsenti

OÜ Eesti Pandipakend kogus ja suunas taaskasutusse eelmisel aastal üle 223 miljoni ühekordse kasutusega pandipakendi, mis on 2010. aastaga võrreldes kaheksa protsendi võrra rohkem.

Tarbijad tagastasid eelmisel aastal 113,74 miljonit plastpudelit ja 91,66 miljonit plekkpurki. Aasta varasemaga võrreldes tagastati plekkpurke 20 protsenti rohkem ja tagastatud plastpudelite hulk jäi samale tasemele. Ühekordse kasutusega klaaspudelite tagastuste hulk kasvas 13 protsendi võrra, teatas ettevõte.

Eesti Pandipakendi tegevjuht Rauno Raal ütles pressiteates, et pandipakendite müük oli 2011. aastal pea kümne protsendi võrra suurem võrreldes aasta varasemaga.

Kõikidest müüdud plastpudelitest koguti kokku ja suunati taaskasutusse mullu 89 protsenti, plekkpurkidest 61 protsenti ja ühekordse kasutusega klaaspudelitest 81 protsenti.

Raali sõnul on pandisüsteemi toimimise ajal kokku kogutud ja taaskasutusse suunatud kokku 1,7 miljardit pandipakendit.

Eesti Pandipakend taaskasutusorganisatsioon, mille lõid 2005. aastal tootjad, importöörid ja kaupmehed pakendiseaduse alusel. Ettevõtte ülesanne on hallata ja korraldada üle-eestiliselt tagatisrahaga koormatud pakendite kogumist, transporti, sorteerimist, loendamist ja taaskasutamist. Vastavalt pakendiseadusele hõlmab see vee, karastusjoogi, õlle ja lahja alkohoolse joogi plastmass-, klaas- ja metallpakendit.

Eesti Pandipakendiga on liitunud 150 tootjat ja importööri ning 1350 tagastuskohta ja ettevõtte pakendiregistris on registreeritud üle 5000 tootepakendi.

bns

 


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD