Põllumajandusministeerium toetab kliimamuutuste mõju uurivat projekti

Põllumajandusministeerium toetab kliimamuutuste mõju uurivat projekti

Põllumajandusministeerium eraldab tänavu 30.000 eurot Eesti teadlastele, kes osalevad partnerina kliimamuutuse tõttu Euroopa toiduga kindlustatuses toimuvaid muutusi kaardistavas pilootprojektis.

Tegevus toob kokku 67 uurimisrühma 17 riigist, teatas põllumajandusministeeriumi pressiesindaja BNS-ile. Ühiskavandamise eesmärk on iseloomustada Euroopa toiduga kindlustatuses kliimamuutuse tõttu toimuvaid muutusi ja tõhustada kohandumisvõimet kliimamuutuse mõju modelleerimise kaudu. Projekti kogumaksumus on hinnanguliselt ligi 15 miljonit eurot.

Kolmapäeval andis teaduse ühiskavandamise initsiatiiv ”Põllumajandus, toiduga kindlustatus ja kliimamuutused” teada esimese ühise tegevuse finantseerimise heakskiitmisest.

See initsiatiiv algatati eesmärgiga tugevdada Euroopa teadusuuringute panust, pidades silmas maailma elanikkonna eeldatavat suurenemist sajandi keskpaigaks üheksa miljardini ning järjest suurenevat nõudlust toidu, sööda, kiu ja biokütuste järele muutuva kliima ja rangemate keskkonnanõuete tingimustes.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD