Maksuamet algatas kvartaliga 135 kriminaalmenetlust

Maksuamet algatas kvartaliga 135 kriminaalmenetlust

Maksu- ja tolliameti (MTA) uurimisosakond algatas tänavu esimeses kvartalis 135 kriminaalmenetlust, neist 120 aktsiisikaupade ja narkootiliste ainete salakaubaveo kuriteos, kaheksa suures koguses aktsiisikaupade ebaseadusliku käitlemise ja seitse suures ulatuses maksueeskirjade rikkumise faktis.

Kriminaalmenetlus viidi lõpule ja prokuratuuri saadeti 115 kriminaalasja 164 kahtlustatavaga. Riigile tekitatud maksukahju hüvitamiseks ja kriminaaltulu konfiskeerimise tagamiseks on prokuratuuri saadetud kriminaalasjades arestitud 450.000 euro väärtuses kuritegudes kahtlustatavate isikute vara. Kriminaal- ja jälitusmenetluse tulemusena avastati tänavu kokku 8,7 miljonit sigaretti, 700 liitrit piiritust, 5,7 kilo narkootilisi aineid ning 1,4 miljonit eurot tasumata makse, teatas amet.

Ameti uurimisosakonna juhataja Rain Kuus ütles pressiteates, et maksu- ja tollieeskirjade rikkumisega seotud kuritegude toimepanemine hästi organiseeritud ja konspireeritud ning nende tõkestamine nõuab reeglina kõigi kriminaalmenetluslike vahendite kompleksset kasutamist, kaasaarvatud jälitustegevust.

"Oluline on tuvastada kuritegelikud grupid kogu nende ulatuses, tõendada nende kuritahtlik tegevus ja arestida neilt kogu kriminaaltulu. Erilist tähelepanu pöörame sel aastal laiaulatuslikele käibemaksupettustele, narkootikumide ja sigarettide salakaubaveole," lausus Kuus.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD