Riik loodab lõpetada odava kütuse veo Venemaalt

Rahandusministeerium on asunud uurima võimalusi, kuidas ohjeldada odavama mootorikütuse massilist sissevedu Venemaalt ilma piirkonnas sotsiaalseid raskusi tekitamata, kirjutab Postimees.

Rahandusministeeriumi kinnitusel on ametkond maksu- ja tolliametiga vahetanud teavet teiste riikide praktika kohta ja arutanud võimalikke variante, mida võiks Eestis kasutada. "Samas on selge, et teiste riikide praktikat ei saa päris muutmata kujul üle võtta. Kas või juba sellepärast, et Narva-Ivangorodi taolist kaksiklinna mujal pole. Tegemist ei ole mitte ainult kütust puudutavate meetmetega, vaid kõiki aktsiisiga maksustatud kaupu puudutavate meetmetega," ütles ministeeriumi pressiesindaja Postimehele.

Ministeerium soovib aprilli jooksul paika panna kontseptsiooni ja kui see on läbi mõeldud, siis koostab vastava seaduseelnõu ning maksu- ja tolliamet alustab ettevalmistusi selle seaduse rakendamiseks. Ajalises perspektiivis võiks see olla mais-juunis. "Tõenäoliselt täpsustame seaduses sätestatud ärilise eesmärgi sisu ja ulatust. Seda eelkõige selleks, et maksu- ja tolliametil oleks võimalik praegusega võrreldes ühesemalt eristada ärilisel ja mitteärilisel eesmärgil toimuvat piiriületust ning vastavalt sellele ka aktsiisikaupu maksustada või jätta maksustamata," lisas pressiesindaja.

Odava kütuse vedu auto bensiinipaakides Venemaalt Eestisse on kestnud aastaid ning sellest on saanud paljude piirkonnas elavate inimeste peamine sissetulekuallikas.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD