Vastu puud paiskunud autos hukkus kaks ja sai viga kaks inimest

Ida-Virumaal Lüganuse vallas hukkusid ööl vastu reedet vastu puud paiskunud autos kaks meest, lisaks sai kaks noort inimest vigastada.

Üliraske õnnetus juhtus kella 1.39 ajal Purtse-Lüganuse tee teisel kilomeetril, kus Ford Orion kaotas juhitavuse ja sõitis teelt välja vastu puud, teatas siseministeerium BNS-ile.

Liiklusõnnetuse tagajärjel hukkusid sündmuskohal 17-aastane Sergei ja 33-aastane Juri, kiirabi viis Ida-Viru keskhaiglasse raskelt vigastada saanud 17-aastased Sergei ja Elina. Autos viibis veel ka 19-aastane Roman, kes vigastada ei saanud. Politsei tuvastas temal alkoholijoobe.

Politseile teadaolevalt ei vastanud sõiduki rehvid nõuetele, kolm rehvi neljast olid talverehvid ja üks suverehv, lisaks sellele ei olnud rehvid ka ühes mõõdus. Esialgsetel andmetel oli kõigil viiel sõiduautos viibinud inimesel turvavaööd kinnitamata. "Tagumisel istmel ei olnudki võimalik turvavöid kinnitada, kuna kinnituskohad olid sihilikult muudetud kasutuskõlbmatuks," märkis Ida prefektuuri pressiesindaja.

Ida prefektuuri korrakaitsebüroo juht Tarmo Tammiste nimetas juhtunut hoolimatuks liikluskäitumiseks. „Virumaa teedel on käesoleval aastal hukkunud kümme inimest, kellest seitsmel ei olnud turvavöö kinnitatud. Need numbrid näitavad ju selgelt turvavarustuse kasutamise eiramisest tulenevat ükskõiksust ja hoolimatust nii enda kui kaasreisijate ohutuse osas," märkis Tammiste.

Tammiste rõhutas, et turvavarustuse kontroll on politsei igapäevase liiklusjärelevalve objektiks ning selles osas allahindlust ei tehta.

Sõidukit juhtinud isik ja liiklusõnnetuse täpsemad asjaolud on selgitamisel.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD