Maksuamet kontrollib 2285 ehitusettevõtte juhti

Maksu- ja tolliamet hakkab kontrollima 2285 kõrge riskiga ehitusettevõtte juhti, kelle legaalne sissetulek on 371 eurot kuus ja kelle juhitud firmades on tavaliselt vaid 1–3 töötajat.

Maksu- ja tolliameti kontrolliosakonna juhataja Kaido Lemendiku sõnul puudub kõrge riskiga ehitusettevõtete juhtidel igasugune muu tulu ja on alust arvata, et nad varjavad oma sissetulekuid. "Me alustame nende ettevõtete juhtide kontrollimist, et tagada sektoris õiguskuulekas maksukäitumine," lisas ta.

Maksuhaldur võttis tänavu erilise tähelepanu alla nende sektorite ettevõtted, kus on suurem ümbrikupalga kahtlus. Üks selline valdkond on ehitus, kus mullune maksukahju oli vähemalt 40 miljonit eurot, teatas amet.

Märtsi lõpul korraldas maksuhaldur ulatusliku kontrollreidi 66 ehitusplatsile üle Eesti. Laialdasi kontrolle kavatseb amet edaspidigi korraldada.

Lisaks ehitusvaldkonnale kontrollib amet ka teisi riskantseid ümbrikupalka maksvaid valdkondi maksekäitumise parandamiseks ja võrdse konkurentsi tagamiseks.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD