Ilves avaldas heameelt Sannikovi vabastamise üle

President Toomas Hendrik Ilves avaldas heameelt Valgevene ühe opositsiooniliidri Andrei Sannikovi vabastamise üle, riigipea sõnul näitab see, et Euroopa Liidu ühtne välispoliitika saab olla tulemuslik.

“Tunnen heameelt Valgevene ühe opositsiooniliidri, endise presidendikandidaadi Andrei Sannikovi vabastamise üle, pärast tema ligi pooleteise aastast vangistust poliitvangina,” ütles president Toomas Hendrik Ilves vastuseks uudisteagentuuri BNS küsimusele.

“Sannikovi vabastamine näitab, et Euroopa Liidu ühtne välispoliitika saab olla tulemuslik,” rõhutas riigipea, märkides, et poliitvangide vabastamine on olnud üks Euroopa Liidu poolseid nõudmisi Minski režiimile.

“Rahvusvaheliste inimõigusorganisatsioonide andmeil hoiavad Valgevene võimud oma vanglates veel tosinat meelsusvangi. Enne nende tingimusteta vabastamisest ei saa rääkida Euroopa Liidu ja Valgevene suhete normaliseerimise algusest,” ütles Ilves.

Valgevene opositsiooniliider ja endine presidendikandidaat Andrei Sannikov sai amnestia ja vabastati vanglast, teatas tema advokaat Andrei Varvatševitš laupäeval.

Sannikov, kes mullu mais mõisteti viieks aastaks vangi meeleavaldustele kutsumise eest pärast 2010. aasta detsembris toimunud presidendivalimisi, "sai amnestia, vabastati vanglast ja ta sõitis Minskisse," ütles Varvatševitš.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD