Politsei pöörab sellel nädalal erilist tähelepanu kiiruseületajatele

Politsei pöörab sellel nädalal erilist tähelepanu kiiruseületajatele ja suhtub rikkujatesse seadusega lubatud rangusega, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Esmaspäevast pühapäevani on kiiruseületamine politseinike tähelepanu all kogu Euroopas, Eestis pööravad kiiruseületamisele tähelepanu kõikide prefektuuride ja korrakaitsepolitseiosakonna politseinikud, märkis pressiesindaja.

Liiklusõnnetuste analüüsid näitavad, et kiiruseületamine on üks sagedasem liiklusõnnetust soodustav asjaolu või põhjus. Politsei sõnul väheneks hukkunute arv 30 protsenti, kui iga autojuht vähendaks oma keskmist sõidukiirust 5 km/h.

„Kiiruseületamine on just üks neid riskikäitumisi, mille tagajärjeks võib olla inimohvritega liiklusõnnetus. Statistika näitab, et 36 protsenti inimkannatanutega liiklusõnnetustest juhtub valesti valitud sõidukiiruse tõttu,“ ütles Põhja prefektuuri liiklusjärelvalveosakonna komissar Riho Tänak. „On üsna tavaline, et lisaks valele sõidukiirusele hoitakse ka väikest pikivahe, ei näidata suunatuld ja ületatakse ristmik keelava fooritulega."

Selle aasta esimese kolme kuu jooksul on politsei registreerinud 11 000 kiiruseületamise fakti, mille eest on 9001 inimesele määratud rahaline trahv. Kõige sagedamini ületatakse kiirust kuni 40 km/h, mille eest on võimalik määrata kuni 400 euro suurune trahv. Suurima kiiruseületamise, ehk üle 60 km/h lubatust kiiremini sõitmise eest võib määrata rahatrahvi kuni 1200 eurot, aresti või sõiduki juhtimisõiguse äravõtmise kaheks aastaks.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD