Kohus karistas vanglas kambrikaaslase tapnud meest pika vangistusega

Harju maakohus karistas esmaspäeval pika vangistusega meest, kes tappis vanglas oma kambrikaaslase.

Kohus mõistis 32-aastase Roman Fetissovi süüdi vargustes ja tapmises ning määras talle 10-aastase vangistuse. Karistusaja alguseks luges kohus mullu 12. septembri, kui mees kinni peeti, samuti tuleb tal sundrahaks, menetluskulude katteks ja kannatanute nõuete hüvitamiseks tasuda kokku üle 630 euro.

Ka prokurör oli eelnevalt taotlenud Fetissovile kümneaastast vangistust, Fetissovi kaitsja leidis aga, et kohus pidanuks tapmissüü ümber kvalifitseerima kergema paragrahvi järgi.

Fetissov tunnistas kohtus tapmist. Mees tõdes pärast süüdistuskokkuvõtte avaldamist, et tema vägivalla tõttu ohver suri, kuid kinnitas samas, et ei soovinud teda tappa. Vargusepisoodides tunnistas aga Fetissov oma süüd täielikult.

Fetissov väitis, et kambrikaaslane oli väga võimukas ja äkilise loomuga ning tülitses pidevalt. Viimane tüli paisus aga sedavõrd suureks, et lõppes ühe osapoole surmaga.

Eeluurimisel kogutud andmetel tungis Fetissov mullu 13. oktoobri õhtupoolikul Tallinna vanglas olmetüli käigus kallale temaga kambrit jaganud teisele vahialusele. Kui Fetissov oli vahistatud kahtlustatuna vargustes, siis teisel mehel lasus kahtlustus seksuaalkuriteos.

Uurimisandmetel lõi Fetissov teist meest metallist riidenagiga korduvalt vastu pead ja kägistas teda juhtmega, mille tagajärjel kannatanu sündmuskohal suri.

Samuti süüdistab prokuratuur Fetissovit viies varguses, mis pandi toime möödunud aasta aprillist septembrini Tallinnas asuvas baaris, kohvikus, poes ja tanklas. Süüdistuse järgi varastas Fetissov neljal korral alkoholi ja ühel korral paki kohvi ning tekitas kokku umbes 200 eurot kahju.

Fetissov on varem kohtulikult karistatud 15 korda.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD