Välismaal töötamise tõendi on saanud üle 3300 tervishoiutöötaja

Terviseamet on alates Eesti ühinemisest Euroopa Liiduga (EL) väljastanud välismaal töötamise tõendi enam kui 3300 meditsiinitöötajale, neist enam kui tuhandele arstile.

Kõige enam väljastas terviseamet välismaal töötamise tõendeid 2004. aastal, mil Eestist sai EL-i liige. Siis sai välismaal töötamiseks tõendi 439 tervishoiutöötajat, kellest 284 olid arstid, selgub terviseameti andmetest. EL-iga liitumise aastale järgnevad möödunud ja ülemöödunud aasta, mil välismaal töötamise tõendi said vastavalt 362 ja 388 tervishoiutöötajat, kellest vastavalt 141 ja 135 olid arstid.

Kõige enam on aastate jooksul väljastatud tõendeid üldmeditsiini ja üldõenduse alal, vastavalt 359 ja 1024, millele järgneb peremeditsiin 124 ja hambaravi 246 tõendiga.

Väljastatud tõendite hulk ja tegelikult teise riiki tööle siirdunud tervishoiutöötajate arv ei ole siiski võrdne. Reaalselt läheb teise riiki tööle umbes 55 kuni 60 protsenti tõendi võtnud tervishoiutöötajatest. Terviseameti andmed sisaldavad ka korduvalt väljastatud tõendeid, välja arvatud samal aastal korduvaid.

Aastate jooksul on mitmed tervishoiutöötajad võtnud neli kuni viis tõendit, aga nende töökoht on sellele vaatamata Eestis. Samuti võib tervishoiutöötaja samaaegselt teises riigis töötades jätkata töötamist ka Eestis, ennekõike on see nii Soome siirdunud tervishoiutöötajate puhul.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD