Riik soovib läbi omavalitsuste tagada õpetajatele palgatõusu

Valitsuse komisjoni ja omavalitsusliitude koostöökogu läbirääkimistel hariduse ja noorsootöö eelarve üle tegi haridus- ja teadusministeerium ettepaneku seada omavalitsuste 2013. aasta toetuspõhimõtete kujundamiseks konkreetsed rahalised eesmärgid, mis võimaldavad suurendada õpetajate palka.

„Ministeerium ootab omavalitsuste koostöökogult toetust õpetajale töötasule suunatud raha osakaalu suurendamiseks hariduskuludes,” ütles haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis.

Ta lisas, et kuigi raha õpetajate palgatõusuks tuleb mitmest allikast, on koostöös kohalike omavalitsustega peamiseks eesmärgiks suunata õpetajate palkadeks mõeldud raha täies ulatuses õpetajate palkadeks.

“Kohalike omavalistuste huvid on riigi huvidega sarnased – efektiivsem ja tulemuslikum koolivõrk ning parem haridus kõigile lastele, mille eeltingimuseks on motiveeritud õpetajad,” sõnas Küttis.

Tema sõnul on muutuste vajaduse selgitamisel ja nende mõistmisel kõigil osapooltel vaja näha nii iga üksiku kodaniku huvi kui ka kõigi kodanike ehk riigi ühishuvi. "Mõistlik lahendus on reeglina kompromiss," lisas Küttis.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD