Politseinikud eitasid kohtus altkäemaksu võtmist

Pärnu maakohtus algas esmaspäeval protsess altkäemaksu võtmises süüdistatavate politseinike ja neile väidetavalt raha andnud autojuhtide üle, kes kõik eitasid süüd, kirjutab Õhtuleht.

Altkäemaksu võtmises süüdistatavad Jüri Pilt, Rainer Künnapuu ja Kaido Must, nagu ka neile väidetavalt meelehead pakkunud Kristjan Seero, Ahti Käsi ja Lauri Alu end kohtus süüdi ei tunnistanud. Pilt ja Must on nüüdseks omal soovil politseist lahkunud, Künnapuu jätkab Lääne prefektuuris, kuid teisel tööl.

Politseinikud kohtupinki toonud sündmused leidsid aset 2010. aasta suvel. Prokuratuuri andmeil täitsid kaks liiklusjärelevalves olnud politseinikku ametivenna palve ja jätsid viimase tuttava liiklusrikkumise dokumendid vormistamata. Selle vastutuleku eest said nad väidetavalt altkäemaksu. Lisaks andis üks politseinik süüdistuse kohaselt mitmel korral oma tuttavale teada, kus täpselt liikluspatrull parajasti töötab, kirjutab Õhtuleht.

Süüdimõistmise korral võib kohtualuseid oodata altkäemaksu võtmise ja andmise eest kuni viieaastane vanglakaristus, altkäemaksu vahendamise eest kuni kolmeaastane vangistus ja liikluspatrulli asukohast teatamise eest on ette nähtud rahaline karistus.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD