Lottemaa ehitamiseks toimub uus riigihange

Sihtasutus Leiutajateküla korraldab Lottemaa ehitamiseks uue riigihanke, kuna kõik eelmisele hankele esitatud pakkumised ületasid kavandatud eelarve võimalusi.

"Eelmisele riigihanke konkursile laekus neli pakkumist, kuid "porgand võtaks", kuna kõik esitatud pakkumised ületasid Lottemaa rajamiseks kavandatud eelarve võimalusi, otsustati pakkumised tagasi lükata ja korraldada uus riigihange," kommenteeris sihtasutuse nõukogu esimees Rein Malsub.

Malsubi sõnul käib praegu töö täiendavate hanketingimuste väljatöötamiseks ning uus riigihange kuulutatakse välja lähiajal. "Hetkel püsib projekt algses graafikus ja usume, et saame Lottemaa teemapargi avada 2013. aasta suve alguses nagu plaanitud," lisas ta.

Sihtasutus Leiutajateküla, mis hakkab rajatavat Lottemaa teemaparki opereerima, taotles Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) piirkondade konkurentsivõime tugevdamise programmist 3,2 miljonit eurot toetust.

EAS-i positiivse toetusotsuse kõrval on olemas nii teemapargi ehitusprojekt kui ka ehitusluba, lisaks on sõlmitud erinevad koostöökokkulepped avaliku ja erasektori esindajatega. Kohe pärast ehitaja leidmist saab reha maasse lüüa, märkis sihtasutus oma teates.

Kogupere teemapark Lottemaa tuleb Pärnumaale Tahkuranna valda Reiu randa 12,4 hektari suurusele maa-alale. Maaomanikuks on Kaitseliit, kellega on sõlmitud hoonestusõiguse leping 35 aastaks.

Lottemaa on Lotte autorite Janno Põldma ja Heiki Ernitsa idee järgi loodav kogupere teemapark, Lottemaa keskseks tegelaseks on koeratüdruk Lotte koos oma pere ja sõpradega, kes kõik elavad ja tegutsevad Leiutajatekülas.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD