Kolm kaherattalist sõidukit sattusid liiklusõnnetustesse

Kevade saabumisega kasvanud kaherattaliste sõidukite liiklusõnnetused said jätku ka reedel, kui avariidesse sattusid üks mootorrattur ja kaks jalgratturit.

Esimene õnnetus juhtus kella 10.31 ajal Tallinnas Tartu maantee ja Järvevana tee ristmikul, kus põrkasid kokku 26-aastase Lauri juhitud Ford Mondeo Turnier ja Suzuki GSX 1100 tsikkel, mida juhtis 30-aastane Tarvo. Mootorrattur sai vigastada ja kiirabi viis ta ravile Põhja-Eesti regionaalhaiglasse, teatas siseministeerium BNS-ile.

Kella 18.05 ajal toimus liiklusõnnetus Lääne-Virumaal Kadrina vallas Pärnu-Rakvere-Sõmeru maantee 160. kilomeetril, kus jalgrattaga sõitnud 52-aastane Olev keeras ette tagant lähenevale Iveco bussile, mida juhtis 69-aastane Rein. Kiirabi viis vigastada saanud jalgratturi ravile Rakvere haiglasse.

Kolmas õnnetus juhtus kella 20.06 ajal Tallinnas Weitzenbergi 34 maja lähedal, kus Valge tänava poolt Kadrioru pargi suunas jalgrattaga mäest alla sõitnud 10-aastane poiss kaotas juhitavuse ja kukkus. Kiivrita poiss sai raskelt vigastada ja kiirabi viis ta Põhja-Eesti regionaalhaiglasse.

Politsei kutsub autojuhte tähelepanu pöörama soojade ilmadega liiklusesse tagasi tulnud mootorratturitele ja jalgratturitele. Politsei kinnitusel on autojuhi jaoks igal kevadel teedele naasvad kaherattalised justkui suureks üllatuseks, millega ei osata liikluses piisavalt arvestada. Samamoodi peavad jalgratturid, mootorratturid ja mopeedijuhid ise arvestama, et just nemad on liikluses nõrgem pool ning liikluseeskirjast kinni pidama. Kiivri kandmine pole tema sõnul tülikas kohustus, mida tuleb trahvi saamise vältimiseks täita, see on ikkagi sõitja enda ohutuse tagamiseks.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD