Uus nädal toob taas jaheda ilma

Kui lõppeval nädalal näitas termomeeter paiguti kuni 20 soojakraadi, siis uus nädal toob taas jaheda ilma ning nädala teisel poolel ulatub õhusoe napilt kümne kraadini.

Meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi prognoosi järgi tugevneb esmaspäeval kõrgrõhuala. Ilm on sajuta, öö selge, vaikne ja jahe ning varahommikuks langeb õhutemperatuur 1-6 plusskraadini. Päeval lisandub soojemat õhku ja termomeetrinäidud tõusevad 12-17 kraadini.

Teisipäevast neljapäevani katab Eestit kõrgrõhuala. Ilm on sajuta ja nõrga tuulega. Öisel ajal on udu, päeval on palju päikeselisi tunde. Öine õhutemperatuur võib selge taeva korral langeda viiest soojakraadist madalamale. Teisipäeva päeval tõuseb 15 soojakraadi ümbrusse, kuid nädala keskpaigast alates pöördub õhuvool loodesse ja kannab Eestisse külma õhumassi. Suureneb öökülmaoht, päevane õhutemperatuur tõuseb 10 soojakraadi piirimaile.

Kui reedeks jõuavad läheneva madalrõhkkonna sajupilved, siis neist võib ka lörtsi tulla. Öine õhutemperatuur langeb nulli ümbrusse ja päevane jääb alla 10 soojakraadi.

bns


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD