Menu

.      

Politsei on saanud narkovastaseks võitluseks pool miljonit lisaraha

Siseministeerium on viimase pooleteise aasta jooksul eraldanud täiendavalt pool miljonit eurot kriminaalpolitsei võimekuse tõstmiseks, ütles minister Ken-Marti Vaher esmaspäeval riigikogus sotsiaaldemokraatide narkosurmasid puudutavale küsimusele vastates.

Ministri sõnul on narkokuritegevuse vastane võitlus üheks ministeeriumi prioriteetseks suunaks ja tänavused konkreetsed eesmärgid on võitlus raske narkokuritegevusega, uimastisurmade vähendamine, alaealiste uimastitarvitajate ja alaealiste esmatarvitajate arvu vähendamine.

"Täiendava ressursina eraldasime viimase pooleteise aasta jooksul 540 000 eurot kriminaalpolitsei võimekuse tõstmiseks, millest suur osa kasutatakse narkovastaseks võitluseks. See sisaldab kulutusi transpordile, inimressursile ning tehnilistele vahenditele," ütles Vaher esmaspäeval riigikogus.

Ministri sõnul on politsei on muutnud narkovastase võitluse taktikat ja varasemast rohkem pööratakse tähelepanu ka tänavadiilerite tabamisele. "Otseselt väita, et narkosurmade vähenemine on põhjustatud peamiselt tänavadiilerite tabamisest, oleks ennatlik, tegemist on ikkagi erinevate tegevuse koosmõjuga," vastasVaher sotsiaaldemokraatide küsimusele, kas taktika muutus ja narkodiilerite aktiivne püüdmine on viinud narkosurmade arvu alla.

Vaher lisas, et politsei võib teha kõik endast sõltuva uimastite leviku piiramiseks, aga sellest ei ole kasu ilma sõltlaste ravi ja uimastiennetuseta. "Selleks on vaja erinevate asutuste tulemuslikku koostööd ja 2012. aasta kevadel moodustati valitsuse tasemel komisjon, mis on selle probleemiga tegelemisel uus samm, et hakata nii ennetustegevusi kui pakkumise vähendamist strateegiliselt juhtima ja koordineerima," rääkis Vaher.

Tema sõnul on oluline, et lisaks valitsuskomisjoni alalistele liikmetele kaasatakse komisjoni töösse ka vabakonda ning teisi riigi- ja omavalitsusasutusi esindavaid asjatundjaid, et üheskoos siduda ja planeerida eri asutuste tegevusi, tagada ühiste suundade ja tegevuste seire, vältida topelttööd ning kindlustada, et narkovastane võitlus oleks pideva tähelepanu all.


 

20 PÄEVA ENIMLOETUD