Menu

.      

Haanjas suusatati Piletilevi noortesarja karikale

Foto: AIVE HANSISUUSAVÕISTLUS • Läinud laupäeva hommikul kell 11 oli ilm külm ja seetõttu lükati kahe tunni võrra edasi ka esimene Piletilevi noortesarja start. Eesti Laskesuusatamise Föderatsioon on seda noortele suunatud võistlussarja korraldanud alates 2007. aastast.


Kohal oli laskesuusatamise föderatsiooni esimees Jaanus Beilmann ning loomulikult tegime juttu ka võistluste peakohtuniku Hillar Zahknaga, kes on 1992. aasta laskesuusatamise maailmameistrivõistluste pronks ja ühtlasi ka Rene Zahkna isa.Võistluste peakohtunik Hillar Zahkna puhastas enne võistlusi harjaga laskesuusatajate laskmisrada, aga leidis aega ka paar sõna uudistajate jaoks. Foto: AIVE HANSI


Hillar Zahknalt kuulsime, et 20.–26. veebruarini toimub Soomes Kontiolahtis laskesuusatamise noorte ja juunioride MM, kuhu Eestist lähevad ka Võrumaa noortest neli noortekoondisse liiget: Rene Zahkna, Kermo Sikk, Tarvi Sikk ja Timo Truu.


Viimati võistlesid ja võitsid 28. jaanuaril Otepääl jätkunud Eesti lahtistel meistrivõistlustel Võrumaa noortest teist päeva järjest esikoha saanud Rene Zahkna ning Tarvi Sikk. Rene Zahknale (Võru spordikool/Võru Biathlon) polnud vastast kuni 19aastaste noormeeste sõidus ja Kermo Sikk (Vastseliina SK) tõusis neljandalt kohalt kolmandaks.Rajale lähevad kõige nooremad – 13aastased. Foto: AIVE HANSI


Laupäevase Piletilevi noortesarja tänavuse hooaja avaetapil Haanjas olid aga kavas ühisstardist sõidud, millest Võrumaa noored laskesuusatajad võitsid kolm. Kuni 17aastaste poiste kümne kilomeetri sõidus võitis esikoha Tarvi Sikk (Vastseliina SK), kes edestas 53 sekundiga oma klubikaaslast Timo Truud. Mõlemal seisab ees võistlemine noorte MMil. Kuni 15aastaste poiste viie kilomeetri sõidu võitis Hannes Moor (Vastseliina SK). Keit Sikk (samuti Vastseliina SKst) tuli samas vanuseklassis kolmandaks.


Kolmanda esikoha tõi Vastseliina spordiklubile Johanna Oleks, kes oli kiireim kuni 13aastaste tüdrukute kolme kilomeetri sõidus. Selles vanuseklassis kindlustasid Vastseliinale nelikvõidu lisaks veel Hanna Moor, Kristel-Kai Kons ja Kati Karu. Vastseliinalaste edu täiendas Kermo Sikk kolmanda kohaga M19 vanuseklassis.


Võru spordikooli/Võru Biathloni laskesuusatajad jäid sellel korral esikohata. Nagu öeldud, oli nende esinumber, samuti noorte MMiks valmistuv Rene Zahkna treeninglaagris Soomes. M21 vanuseklassis pidi Priit Vislapuu lätlase Kristjanis Meiransi järel leppima teise ja Avely Allas kuni 19aastaste neidude seas kolmanda kohaga.


Teised esikuuikusse jõudnud Võrumaa sportlased olid M17 vanuseklassis Jaan Lendsaar (kuues), M15-s Karl Ojarand (kuues) ja M13 klassis Artur Vodi (neljas) – kõik Vastseliina SKst. Viiendana lõpetas Tanel Tamm (Võru spordikool/Võru
Biathlon).

20 PÄEVA ENIMLOETUD