Menu

.      

Miikse kandi mehed päästsid lumevangist autodekolonni

Meremäe valla Miikse kandi mehed Rein Hirvemäe ja Janar Mändla traktori juures, mille abil autod sügavast lumest välja aidati. Foto: Võrumaa TeatajaABI • Meremäe valla Miikse kandi mehed päästsid pühapäeva õhtul mitme tunni pikkusest lumevangistusest mitu sõiduautot, mis olid teel Luhamaa piiripunktist Koidula poole.


„Kaks esimest olid Vene masinad,” kirjeldas pühapäeval toimunut eile kohalik mees Rein Hirvemäe, „teed polnud üldse nähagi.”


Hirvemäe seletas, kuidas üks venelaste Nissan Patrol džiip oli täis tuisanud teel õige suuna kaotanud ja põllule sõitnud. „Pikalt mööda kraavi oli pannud,” rääkis ta. Seal oli džiip omajagu aega mütanud, enne kui abi otsima tuldi. Džiibi järel oli sõitnud teelt välja sõiduauto ja lõpuks jäi kinni ka päästeameti paakauto. „Tõmbasime traktoriga ka päästeameti Zili välja,” rääkis Hirvemäe, kes oli hädalistel abis koos sama kandi elaniku Janar Mändlaga.


Džiibil oli saanud lumes püherdamise peale ka kütus otsa, nii et päästeameti autoga käidi ka kütuse järel. Autos oli ka väike laps. Kokku olid kokku neli-viis autot kinni oma neli tundi, enne kui riigi maanteefirma sahk tee lahti lükkas.


Hirvemäe rääkis, et samas kohas on tee kinni tuisanud igal aastal, tugeva tuulega tuiskab tee poole tunniga kinni, nii et markiirtokkegi näha pole. Eile olid samas kohas tee kõrval ligi pooleteisemeetrised hanged. Kohas, kus autod kinni jäid, oli lumi olnud meestel nabani.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD