Menu

.      

Kikkajärve kalavõistluse panid taas kinni lätlased

 Lätlased aktsioonis: Ainars Melders (vasakult), tema eesti päritolu naine Ilga ja Dzintars Raibekas. Keskel püügiabiline: pudel köömnelikööri.  Foto: Võrumaa TeatajaKALAPÜÜGIÜRITUS • Laupäeval Paganamaal toimunud kalapüügivõistluse „Kikkajärve kalakõnõ” (läti keeles „Ilgāja Zivtiņa”) võitsid juba kolmandat aasta järjest lätlased.

Kõige nobedam püüdja oli 26aastane Veclaicene valla mees Edgars Virks, kes suutis paari tunni jooksul kätte saada 1742 grammi kala. Teise koha sai 35aastane Maliena mees Ilgonis Āboltinš 1018 grammiga. Kolmas oli 25aastane Rõuge valla mees Mihkel Kikas 838 grammiga.

Lätlased püüdsid seekord kokku 11 050 grammi kala ja keskmine saak oli osavõtja kohta 425 grammi. Eestlased püüdsid kokku 2946 grammi kala ja keskmine saak oli 68,5 grammi.
Naistest püüdis kõige enam Veclaicene elanik Lena Rence, kokku 642 grammi kala. Tema püüdis ka väikseima, kõigest nelja grammi raskuse kala.

Vanim osavõtja oli 84aastane Veclaicene mees Arvids Jekabsons, noorim seitsmeaastane Riia poiss Kristers Goldmanis. Noorim osavõtja Eestist oli kaheksa-aastane Aarne Kink Vana-Roosalt.
Suurima kala, 104grammise ahvena püüdis Ape mees Ingus Evele.Krabi elanik Aive Kullasepp proovib Kikkajärvel kätt kalapüügiga, ent konksu otsa ei tulnud ühtki kalakest. Kalal on ta varem käinud suvel.  Foto: Võrumaa Teataja

Kikkajärvel kala püüdnud Krabi elanik Aive Kullassepp oli ametis kalapüügiga koguni kahe augu juures, ent suuremat edu ta veidi enne võistluse ametlikku lõppu veel saavutanud polnud. Samas kõrval tõmbas Aluksne mees Ainars Melders välja ühe kala teise järel. Teda toetas Ape ettevõtja Dzintars Raibekas, kes rääkis, et püügiedu saladuseks on pudel köömnelikööri Allažu Kimelis, mida mehed aeg-ajalt rüüpasid.

Kikkajärvel ringi liikunud ja ürituse korraldamisega seotud Krabi naised Tea Laks ja Teri Voomets rääkisid, et ürituse hing on Krabi elanik Peeter Lepp, kes on välja pannud ka peaauhinna – tugitooli. Sel aastal oli võistlejaid märksa rohkem kui möödunud aastal ja eestlasi oli rohkem kui lätlasi. Kui möödunud aastal oli eestlasi vaid 18 ja lätlasi üle 20, siis sel aastal oli kohal 43 eestlast ja 26 lätlast.


Püügivõistluse „Kikkajärve kalakõnõ” korraldasid juba kolmandat aastat järjest Krabi külaselts ja Läti Veclaicene vald. Üritust toetas ka Varstu vallavalitsus.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD