Menu

.      

Neli põlvkonda naisi: nendel emadel pole kunagi igav

  • Kirjutas Heleri Lakur

Tütar Kaisa, ema Piret ja vanaema Salme on naised, kes teevad silmad ette paljudele meessoo esindajatele. Nad saavad hakkama kõigega, mida ette võtavad. Olgu selleks aiamaja ehitamine, tsikliga mööda tolmuseid radu sõitmine või laval näitlemine. Pildil vasakult: Kaisa, Elli, Piret, Anni, Emma ja Salme. Foto: AIGAR NAGEL

Elu on olnud Põlvamaalt pärit naistega mõnes mõttes karm, mõnes mõttes helde, aga kokkuvõttes on see teinud nelja põlvkonna naised veelgi tugevamaks ja kokkuhoidvamaks kui kunagi varem. Nad on lihtsad Eesti naised, emad ja kellegi tütred. Eriline on ka see, et nende suguvõsas sirguvad valdavalt tütred ja vaid üksikud poisslapsed.

Naiste dünastia Kagu-Eesti moodi

Kaisa vanaema ja tema tütarde vanavanaema Salme Paabut (82) on üle elanud küüditamise ja kasvanud üles bioloogilise emata, kuid saatus viis ta perre, kus ta kasvas üles hoole ja armastusega. Salme kasvas üles koos kolme õega, tema enda perre sündisid tütar Piret ja poeg Andrus. Piretil omakorda sündisid perre kolm tütart: Kaisa, Kristi ja Karin. Kaisal ja tema õel Karinil on kahe peale neli tütart. Naisteliin on olnud sedavõrd tugev, et suguvõsas sirgub juba 12 naissoo esindajat. Aga nii mehed kui ka naised on ühtmoodi hoitud ning naised on peres vankumatud suhtehoidjad ja tasakaaluloojad.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD