Menu

.      

Teenuskeskuste vastu Võrumaal suur huvi

Teisipäeval kogunes teenuskeskuste toetusskeemi teabepäevale Võru maavalitsuse majja ligi 30 ettevõtlikku inimest üle Võrumaa. Pildil paremal jagab selgitusi EASi esindaja Tiina Loorand. 	 Foto: Võrumaa TeatajaETTEVÕTLUS • Maapoodidele 20 000 euro suuruseid toetusi võimaldav teenuskeskuste skeem meelitas teisipäeval Võru maavalitsuse saalis toimunud teabepäevale ligi 30 ettevõtjat üle Võrumaa. Nagu rääkis toetuste jagamisega tegeleva Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) elukeskkonna divisjoni arenduskonsultant Tiina Loorand, on huvi teenuskeskuste vastu olnud Võrumaal kõige suurem. See tähendab, et lisaks kohaletulnud huvilistele on Võrumaa inimesed pöördunud küsimustega otse EASi poole ja palunud eraldi nõustamist. Lisaks Võrumaale on suur huvi ka Valga- ja Põlvamaal, kus teabepäevad toimusid juba varem ja kus oli samuti kohale tulnud 30-40 ettevõtlikku inimest.


„Keegi ei keela kauplust luua,” ütles Tiina Loorand projekti tutvustades. Tähtis on vaid see, et 12 kuud peab tegevus käima, seejuures pole oluline ka kaupluse sortiment. Juhul, kui samas kõrval juba tegutseb teine kauplus, on võimalik teha projekti raames olemasoleva poega koostööd.

Metsavenna talu peremees Meelis Mõttus tundis huvi, mis saab siis, kui kolme kilomeetri raadiuses ei ela päris 100 inimest, nagu see on Vastse-Roosa puhul. Selgus, et ka see pole probleem, sest sisse võib arvestada ka Lätis elavad inimesed, kes samuti kasutavad Metsavenna poe teenuseid.

(Loe edasi ajalehest.)

20 PÄEVA ENIMLOETUD