Warning: Attempt to read property "image_intro" on null in /data01/virt3788/domeenid/www.vorumaateataja.ee/htdocs/plugins/system/helixultimate/overrides/layouts/joomla/content/full_image.php on line 118

Väimela rahvas ägab küttearvete all

Väimela tervisekeskuse juures asuv katlamaja on küll väike, ent kütusena kasutatav  kütteõli muudab selle kütte hinna üheks kõrgemaks terves Eestis.  Foto: INNO TÄHISMAAKÜTTEHINNAD • Väimela kortermajades on kütte hind kerkinud alates detsembrist kolmandiku võrra, mistõttu on tekkinud inimestel probleemid küttearvete tasumisega.


„Meil on juba võlglased kaelas,” kirjeldas olukorda Väimela Põllu 1 korteriühistu esimees Sigmar Samason. Tema sõnul pöörduvad elanikud oma murega ühistu juhtkonna poole, aga nemad ei saa midagi teha, sest hinda tõstab küttefirma, Tallinna ettevõte OÜ Vee-Ekspert. Viimane hinnatõus rakendub alates 12. märtsist ja uus hind on 73,58 eurot MWh eest ilma käibemaksuta. Koos 20protsendilise käibemaksuga teeb see tarbijale hinnaks 88,29 eurot MWh eest. Väimelas on juba praegu tavalise kolmetoalise korteri küttearve ühes kuus ligi 120 eurot, edasise hinnatõusuga suureneb küttearve veelgi. Koos sooja vee ja muude kommunaalmaksudega on korteri ülalpidamiskulud kerkinud 220 euro peale kuus. Kui arvestada, et paljud inimesed saavad miinimumpalka ehk alla 300 euro kuus, siis pole inimestel varsti enam raha, millest lastele süüa osta. „Kas nad suretavad nii terve Väimela välja?” küsis ühistu esimees Sigmar Samason murelikult.

Murelik on ka sama maja Põllu 1 elanik Ave Kaiv, kes rääkis, kuidas kütte hind on kerkinud igas kuus ning vallavalitsusest ei osatud muud öelda, kui et kevad on lähedal ja varsti läheb lihtsamaks. Naabermaja (Põllu 2) on juba soojuse maha keeranud, nii et inimesed peavad toas leppima 12kraadise temperatuuriga.

(Loe edasi ajalehest.)


 


 

LOE VEEL


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD