Saksamaal traagiliselt hukkunud endise Võru jalgpalluri Vitali Mihailenko tapjaks võis olla eestlane

Endise Võrust pärit jalgpalluri Vitali Mihailenko surnukeha leiti laupäeval ühest Lõuna-Saksamaa pansionaadist. Juhtunu asjaolud on veel selgitamisel. Foto: ERAKOGU

TRAAGIKA ❯ 46aastase eestlase ja endise Võru jalgpalluri Vitali Mihailenko surnukeha leiti laupäeva hommikul kella seitsme paiku Bayeri piirkonna Wertachau asula pansionaadist, kirjutab kohalik ajaleht Augsburger Allgemeine. Ajalehe andmetel leidis mehe üks pansionaadi töötajatest, kes koheselt kutsus politsei. Ohvril olid suured peavigastused, seega arvatakse, et tegu on vägivalla teoga. „Laupäeval tehtud lahkamine näitas, et surma põhjuseks oli „massiivsed vägivalla tunnused peapiirkonnas”,” vahendab ajaleht.

Vaikses piirkonnas asuvas väikses pansionaadis oli üheksa tuba. Uurijad küsitlesid kohapeal nii külalisi kui ka töötajaid. Augsburger Allgemeine lehe andmetel selgub, et kaks kahtlustatavat on ka vahistatud – 29aastane leedukas ja 57aastane eestlane, viimane ööbis koos hukkunuga ühes toas. Kõik kolm olid renditöölised lähedal asuvas suures logistikaettevõttes. Mõlemad kahtlusalused olid tugevas joobes. Pühapäeval viidi mehed kohtu ette, kes lubas neid pikemalt kinni pidada mõrvakahtlustuse alusel.

„Mehed tulid teisipäeval pansionaati ja pidid töötaja sõnul laupäeval edasi liikuma. Töötaja arvates oli tegu täiesti normaalsete inimestega. Ei hakanud millegi negatiivsega silma. Teistel külastajatel kaebusi polnud,” vahendab Augsburger Allgemeine.

Ajalehe kinnitusel selgub, et uurimisel on tuvastatud asjaolu, et meeste ja hukkunu vahel võis minna öösel või vastu hommikut rüseluseks. Vere jälgi leiti ainult koridorist, aga mitte toast. Täpsemad asjaolud selguvad uurimise käigus.

„Mälestame traagiliselt lahkunud endist Võru jalgpallurit Vitali Mihailenkot ning avaldame kaastunnet tema lähedastele ja kogu Võrumaa jalgpalliperele,” seisab Võrumaa jalgpalli kogukonna sotsiaalmeedia postituses.

Võru jalgpalliklubi endine juht ja kaasmängija Eston Kurvits oli uudist kuuldes šokis: „Mängisime Vitaliga kunagi koos palju aastaid. See oli Võru jalgpalliklubile täielik šokk. See on tõesti uskumatu. Ta oli rahulik ja lõbus mees ega otsinud kunagi kellegagi konflikti. See ei ole üldse loogiline, et selline vend võiks kakluses osaleda. Ma mäletan, et isegi väljakul mängides juhendas ta oma meeskonda alati rahulikult. Ta oli meile asendamatu mees. Just oma rahulikkuse poolest. Väravavahina säilitas ta alati külma verd. Kui Vitali oli väravas, siis meil oli alati kindel tunne ja teadsime, et seljatagune on kaitstud.”

Võru FC Heliose juhil Jaanus Vislapuul oli samuti uudist kuuldes kahju: „Ma isiklikult teda ei tundnud, aga tean teda Võru JK aegadelt. Tean, et ta oli väga hea Võrumaalt pärit väravavaht. Väga kahju oli sellist uudist lugeda. Selliseid asju ei peaks tänapäeva elus juhtuma. Tunnen omastele kaasa.”

Vitali Mihailenko mängis aastatel 1995– 2009 Võru esindusmeeskondades poolkaitsja, kaitsja ja väravavahina Eesti meistrivõistlustel üle 200 liigamängu ning tuli kuuel korral ka Võrumaa meistriks.


 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD