Võru linnatänavatel toimuvate laatade korraldus ärritas ettevõtjaid

 Võru 24. pärimustantsufestivali raames toimunud laat oli hajutatud kolmele tänavale: Liiva, Kreutzwaldi ja Vabaduse tänavale. Foto: JANNO KUUS

KITSASKOHT > Juulikuu esimesel nädalalõpul toimunud pärimustantsufestival tõi Võru linna palju rahvast, tantsu- ja muusikameelseid lähemalt ja kaugemalt, põlisturistidest rääkimata, kes külastavad festivali ajal avatud töötubasid, kohvikuid ja laata. Festivali laat võib olla ehk suur tõmbenumber ja hea tuluallikas mitmest kandist kohale tulnud müüjatele, ent laadakorraldus peatänavatel näikse mitmendat aastat järjest häirivat kohalike äride tegevust.

Teede sulgemine laatade ajal

Rääkimata teede sulgemisest Kreutzwaldi, Vabaduse ja Liiva tänaval on sõidukitega liiklemine kohalike elanike jaoks rohkem kui keeruline. Kohaliku õmblusateljee omaniku Maie Karro-Raudsepa sõnul tabas teda festivalihommikul üllatus, kui tema ateljee akna ette kõnniteele tihedalt vastu maja seina oli pargitud kaubik, mis varjas suures osas aknast tuleva päevavalguse. Ka oli maja ümbritsev muruala tihedalt täis pargitud laadakauplejate kaubikuid ja järelkärusid, mis ajas luhta murupügamise plaanid. „Kuna ma üritustega väga kursis ei ole, siis oleks hea, kui oleks teavitatud toimuma hakkavast. Mingit teadet aga laadakorralduse kohta minu vahetus naabruses mulle ühelgi aastal pole tulnud,” selgitab ta.

Samuti on juba aastaid häiritud Vabaduse 17a asuva kaupluse Minerva omanik Kaie Allas, kes ütleb, et tihedalt asetatud müügitelgid varjavad kaupluse vaateaknad täielikult ja varem on kaupluse sissekäik olnud asju täis, nii et kaupluse külastajadki ei saa korralikult siseneda.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

Comments  
  +4
Jopen-puh vat kus vingats või tema vaadet piirati, tuleks üldse äri sulgeda, kas maksud ikka makstud?
  +5
Selle eest on Võrus iga kuu üks koduperenaiste, penskarite ja töötute laat, kuhu töölkäijal asja pole!
  +4

Quoting R:

Tõesti, Antslas kuulutatakse vist vähemalt kord aastas massiliselt pankrot välja. Nii augusti alguse paiku.


:-) :P ;-)
  +6
Tõesti, Antslas kuulutatakse vist vähemalt kord aastas massiliselt pankrot välja. Nii augusti alguse paiku.
  +1
võiks ju kasutada rannatare parklat kui ikka nii väga häirib tänavate sulgemine.
  +10
Iga aasta toimub Hauka Laat Antslas ja see on suur laat .Võrus toimuvad laadad on sellega võrreldes väiksed . Antsla on üleni laada all ja kedagi ei jole häirinud aga need kes tulevad autoga siis parkimis kohti jääb tõesti puudu aga see ka ei häiri . Elust ja üritustest tuleb viimast võtta rõõmsa tujuga.
  +3
Meil Võrus ju mitu suurt väljakut,miks seal neid laatasid ei korraldata.Pannakse lihtsalt tänavad kinni,niigi raske liikuda.
  +8
2-3 korda aastas mõni tänav kinni ja juba linn "läbipääsmatu" ja ärid pankroti äärel. Nii saamatuks on inimesed muutunud. Ja muidu facebuukis on aega kiruda ja hädaldada, aga infoga kursis olla ei osata
  +7
Äride uksekohad olid avatud, oli kenasti arvestatud.
Ja ei olnud 'linnarahval häda "oli vaid ühel "âril"
Pigem on jäänud mulje, et üritab niiviisi irisedes endale reklaami teha.
  +7
No ei ole... paar päeva on tänav kinni ja juba häda....vabandust, aga ei näe probleemi, ainuke Võru normaalne laat ja väga mugav käia ring peale teha. Kahe päevaga ei juhtu küll midagi.
  +9
Pole midagi lisada, laadafänn ütles juba kõik.
  +6
Õed vingatsid sõna võtmas
  +17
krr , täitsa sassi ikka. Paar päeva aastas toimub uimases Võru linnas midagi ja siis kohe on kellelgi viga. Muide, kui teada tahate, "äriomanikud" siis iga äri või ka laat saab toimuda vaid kohas, kus käib palju rahvast ja kui need "teie kliendid" neil päevil laadal käivad ja seal tooteid-teenuseid tarbivad, siis ehk tasuks peeglisse vaadata- kas te mitte ei tegele asjaga, mis läheb kord vaid murdosale inimestest. Minu arust näitavad laadad ideaalselt ära, mille järgi on inimestel TEGELIK nõudlus ja huvi.

 


 

LOE VEEL


 


 


 


 

  

 

20 PÄEVA ENIMLOETUD