Menu

.      

Limonaadimaksu juurutamiseks kulub riigil viis miljonit eurot

  • Kirjutas BNS

Limonaadimaksu juurutamiseks kulub riigil viis miljonit eurot FOTO: Aigar Nagel

FOTO: Aigar Nagel


Limonaadimaksu juurutamiseks kulub riigil viis miljonit eurot, mis on IT-lahenduste ja maksude kogumise kulu, kirjutab Postimees. 

Sotsiaalministeeriumis arutati kolmapäeval suhkrumaksu eelnõud. Kohal olid toidutootjad, meedikud ja ametnikud. «Eks see kokkusaamine oli tehtud, et saada kirja kaasamise linnukest, sest meiega enne eelnõu valmimist selle maksu mõjusid ei arutatud,» märkis Eesti Toiduainetööstuse Liidu juhataja Sirje Potisepp.

Magustatud jookide maks on poliitiline kokkulepe, mis pandi kirja mullu kevadel sõlmitud võimuliidu leppesse. Kaks nädalat tagasi tuli sotsiaaldemokraadist terviseminister Riina Sikkut välja juba konkreetse seadusemuudatusega, millega loodetakse kokku koguda 25 miljonit eurot. Erinevalt näiteks Portugalist, kus maksuraha kasutatakse tervishoius, läheb Eestis limonaadimaks otse riigikassasse. Samamoodi tehakse Lätis ja Soomes, kus ei varjatagi, et tegu on puhtalt fiskaalmaksuga.

Edasi lugemiseks palun logige sisse

Digilehe lugemisõigusega saab ligipääsu portaalidele vorumaateataja.ee ja
digileht.vorumaateataja.ee, mis sisaldavad kõiki artikleid, kaastundeavaldusi, kuulutusi ja reklaame. Lugemisõiguse saab vormistada SIIT.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD