Menu

.      

Rõivas ei näe põhjust valitsuse laiali minekuks

Peaminister Taavi Rõivas (pildil) vasakul Kuperjanovi pataljonis, tema kõrval riigikogu liikmed Meelis Mälberg ja Aivar Rosenberg. Pildil paremal tutvustab pataljoni tegevust Kuperjanovi pataljoni ülem Hando Tõevere. Foto: Võrumaa TeatajaPeaminister Taavi Rõivas kavatseb sotsiaaldemokraatidega ning rahandusministriga kohtuda nädalavahetusel või järgmisel nädalal, tema hinnangul ei ole Facebooki postituse põhjalt tekkinud solvumise pärast põhjust valitsusel laiali minna.

Peaminister ütles laupäeva varahommikul ajakirjanikele, et kohtub rahandusminister Jürgen Ligiga esimesel võimalusel. "Küllap lähiajal selle võimaluse leiame. Jürgen ei ole kindlasti ainuke, kellega ma peaksin kohtuma, ma kindlasti kavatsen kohtuda ka sotsiaaldemokraatidega, sest mitte ainult ei olnud see Facebooki postitus sobimatu. Sobimatu oli ka see, kuidas poliitilised oponendid on üritanud seda oma poliitilistes huvides ära kasutada selliselt, et seda konflikti suuremaks puhuda, näidata rahvusepõhise konfliktina, teha tegelikult karuteene kindlasti ka Eesti ühiskonna sidususele. Minu meelest see teema on käest ära läinud ja siin on päris mitmeid, kellega tuleks väga tõsiselt rääkida praegu," rääkis Rõivas.

Rõivase sõnul on tema ülesanne peaministrina valitsust koos hoida. "Ma ei näe praegu küll siin sedavõrd tõsist kriisi, et selle Facebooki postituse ja selle põhjalt tekkinud solvumise pärast peaks valitsus kuidagi laiali minema või oma koostöö lõpetama," märkis ta.

"Esimese asjana lähen kindlasti oma pere juurde ja nädalavahetusel või järgmisel nädalal on kindlasti aega rääkida. Kindlasti ma soovin oma valitsuse liikmetega silmast silma rääkida ja ma loodan, et on võimalik rääkides ka seisukohtasid pisut üksteisele lähemale tuua," rääkis äsja Brüsselist saabunud Rõivas.

Neljapäeval nimetas Ligi sotsiaalmeedia vahendusel Jevgeni Ossinovskit "sisserändaja pojaks roosast erakonnast".

Kommenteerides kolmapäeva õhtust saadet Foorum, kirjutas Ligi: "Ossinovski "tasakaalukus" pole muud kui juurtetus ja teadmatus. Mees arvab, et ajalugu algas temast ja kõigis teemades järgib sama inetut klišeed, et eelmine valitsus nii ja naa ja nüüd tuli tema. Ajades totaalselt segi seaduspära ja riigi süü. Seekord näiteks emigratsiooni ja ajaloolise pärandi seoses."

Hiljem palus Ligi Ossinovski ees vabandust. "Ma vabandan Jevgeni Ossinovski ees Facebookis antud kommentaari pärast. Tema päritolule ei ole ega saagi mul olla ühtki etteheidet, vastupidi, imetlen tema Eesti-meelsust ja keeleoskust," teatas Ligi.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD