Menu

.      

Kruuse avaldas toetust tervishoiutöötajate palgatõusu eelkokkuleppele

Foto: Võrumaa TeatajaTervise- ja tööminister Urmas Kruuse avaldas toetust tervishoiutöötajate palgatõusu eelkokkuleppele, mille kutseliidud riikliku lepitaja ettepanekul reedel sõlmisid.

"Kahe nädala pärast toimuval haigekassa nõukogu koosolekul arutame võimalikke variante tervishoiutöötajate palgatõusuks. Oluline on siiski, et meedikute palgatõus ei tuleks patsientide, ravikvaliteedi ja järjekordade arvelt," kommenteeris Kruuse tervishoiutöötajate palgatõusu eelkokkulepet.

Reedel sõlmisid riikliku lepitaja ettepanekul arstide liit, tervishoiutöötajate kutseliit, õdede liit, kiirabi liit ning haiglate liit eelkokkuleppe, mis arvestab lepitaja poolt 16. oktoobril tehtud ettepaneku tingimusi.

Praegu kehtiva kollektiivlepingu järgi on arsti miinimum tunnitasu kaheksa eurot, õel 4,5 ja hooldustöötajal 2,6 eurot tunnis. Partnerite vahel sõlmitud eelkokkuleppe järgi soovitakse alates järgmise aasta jaanuarist arsti miinimum tunnitasuks üheksa eurot, õe puhul viis ning hooldajle kolm eurot tunnis.

Haigekassa nõukogu koosolek toimub 25. novembril.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD