Menu

.      

Kaitseväe 2. jalaväebrigaad soovib veokitesse pinkide panekuks toetust

Pilt on illustratiivne FOTO: VTKaitseväe 2. jalaväebrigaad on esitanud taotluse saada toetust sõdurite vedamiseks kasutavatasse veokitesse puuduvate pinkide soetamiseks.

2. jalaväebrigaadis on enamiku sõdurite vedamiseks kasutatavate veoautode kastidesse paigaldatud pingid, puuduvate pinkide paigaldamiseks on 2. jalaväebrigaad esitanud väejuhatusele toetusetaotluse, ütles BNS-ile jalaväebrigaadi teabeohvitser nooremleitnant Jaanika Ojakõiv.

Ta märkis, et liiklusseaduse kohaselt tohib kaitseväes ja Kaitseliidus sõitjaid vedada inimeste veoks kohandatud veoautodega, ent seadus ei täpsusta, kuidas veoautod kohandatud peavad olema. Seetõttu lähtub 2. jalaväebrigaad kaitseväe juhataja vastavast ringkirjast, mille kohaselt on veok sõitjate veoks kohandatud siis, kui neil on sobiv istekoht allpool porte ülemist serva ja ühele inimesele on arvestuslikku põrandapinda vähemalt 0,6 ruutmeetrit.

1. jalaväebrigaadi teabeohvitser nooremleitnant Simmo Saar kinnitas, et 1. jalaväebrigaadis kasutatavad sõidukid vastavad kehtestatud nõuetele.

"Kindlasti peame kaitseväes jälgima kõiki kehtivaid ohutusnõudeid ja mööndusi siin teha ei saa," lisas kaitseväe peastaabi pressiesindaja nooremleitnant Roland Murof.

Tänavu augusti lõpus sõitis Võrumaal Kuperjanovi jalaväepataljoni ajateenijaid vedanud kaitseväe veoauto kraavi ja läks kummuli, vigastada sai õnnetuses viis autokastis olnud ajateenijat.

Õnnetus juhtus Võru vallas Puiga küla lähedal asuval kruusateel, kus 26-aastase ajateenija juhitud kaitseväe veoauto MAN kaotas pehme teeserva tõttu juhitavuse ja vajus kraavi külili. Sõiduki kastis olnud kolm inimest said esmaabi kohapeal ja kaks viis kiirabi Tartu Ülikooli kliinikumi.

Autot juhtis kaheksa kuud teenistuses olnud ajateenija, kellel on vastava kategooria sõiduki juhtimisõigus ning ta oli kaine. Autojuht õnnetuses vigastada ei saanud.

Sõidukiga veeti ajateenijaid peale õppuse lõppu väeossa ja autos viibis sellel ajal umbes 30 ajateenijat.

Kaitsevägi karistas ajateenijast autojuhti noomitusega ning lisaks määras politsei talle viie vigastatuga liiklusõnnetuse põhjustamise eest rahatrahvi suurusega 52 eurot.

Lisaks saatis Võru politseijaoskond Lõuna kaitseringkonnale märgukirja, kus viitas, et avarii teinud sõiduk ei ole kohandatud inimeste veoks, kuna sel puudusid kastis istmed. Lisaks viitas politsei, et kaitseväes ja Kaitseliidus tohib sõitjaid vedada veoautoga juht, kel on vastava kategooria juhtimisõigus ning kel on vähemalt kuuekuuline veoauto juhtimise kogemus. Antud juhul oli sõiduki roolis mees, kelle sõidustaaž oli väiksem kui kuus kuud.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD