Menu

.      

Pandipakendite hinnasildid tuleb hiljemalt märtsis välja vahetada

Nooruse Meie poe juures asuv uus pressiga taaraautomaat, mis on varasemast palju kiirem ja keskkonnasõbralikum.	  Foto: AIGAR NAGELKuna veebruarist tõuseb kõigi pandiga joogipakendite tagatisraha kümnele eurosendile, tuletab tarbijakaitseamet kauplejatele meelde, et hiljemalt märtsi lõpuks tuleb välja vahetada pandipakendite vanad hinnasildid.

Tagatisraha senine suurus ei tohi alates veebruarist hinnasildil enam näha olla, kuid ajutiselt võib kuni märtsi lõpuni kasutada hinnasildil lihtsalt sõna "pant", teatas tarbijakaitseamet BNS-ile. Märtsi lõpuks on kaupmehed kohustatud asendama kõik senised pandipakendite hinnasildid uutega, millele on märgitud pandipakendi tagatisraha uus suurus. See tähendab, et kui vahepeal on kaupleja kasutanud pandipakendi hinnasildil lihtsalt sõna "pant", siis alates aprillist ei tohi seda enam kasutada, vaid sildil peab olema kirjas, et pandipakendi tagatisraha on kümme eurosenti.

Hinnasiltide väljavahetamine on suuremahuline töö ja seega andis tarbijakaitseamet kokkuleppel Eesti Kaupmeeste Liiduga kauplejatele võimaluse asendada jaanuari jooksul pandipakendi hinnasildil pandipakendi tagatisraha suurus eurosentides sõnaga "pant". See annab kauplejatele võimaluse hakata hinnasilte vahetama juba enne 1. veebruari ja hajutada siltide vahetamise koormust pikema aja peale.

Tarbijakaitseameti teatel peab kaupleja tagama, et tagatisrahaga koormatud kaupade müügikoha läheduses oleks teave sisulise hinnamuudatuse kohta. Samuti tuleb kaupluste kassades märkida pandipakendite tagatisraha uus suurus.

Seni oli pandipakendi tagatisraha sõltuvalt pakendi liigist ja suurusest neli või kaheksa senti. Tänavu 14. jaanuaril vastuvõetud muudatus tõstis kõigi pandipakendite tagatisraha alates veebruarist aga kümne sendi peale, ning seda sõltumata pakendi liigist ja suurusest.

Nii hinna avaldamisele kui ka pakendi tagatisraha avaldamisele kehtestatud nõuete üle järelevalvet tarbijakaitseamet.

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD