Menu

.      

Pandipakendi hind suureneb ning tagastusmasinad muutuvad üha kiiremaks ja mugavamaks

Nooruse Meie poe juures asuv uus pressiga taaraautomaat, mis on varasemast palju kiirem ja keskkonnasõbralikum.	  Foto: AIGAR NAGELTAARA • Praegu on pakendi tagatisraha suurus olenevalt pakendi suurusest ja liigist neli või kaheksa eurosenti, alates veebruarist on see aga kõigil pakenditel kümme eurosenti ühe pakendi kohta. Tagastataval taaral olevad märgid A, B, C, D ja K ei ole otseselt tagatisraha summadega seotud ning seega need ka ei muutu.

Pandipakendi kogumise kohta lahknevad inimeste arvamused kahte leeri. Osa elanikkonnast peab seda väga vajalikuks, kuna pakendite tagastamise näol säästame keskkonda korduvkasutuse näol ja nii satub loodusesse vähem prahti. Paljud peavad pakendi tagastust aga lihtsalt suureks äriks, millega raha teenida.

Praeguseni toimivat pandipakendi tagastussüsteemi kasutatakse alates 2005. aastast. Praeguseks on Eesti Pandipakendiga liitunud 239 tootjat ja maaletoojat ning pandipakendeid võtavad vastu 850 kauplustele kuuluvat tagastuspunkti.

Nagu eespool öeldud, ootab alates 1. veebruarist ees hinnatõus, mis tähendab, et ostes poest ükskõik millise tagastamisvõimalusega pakendiga joogi, tuleb sellele juurde maksta senise nelja või kaheksa eurosendi asemel kümme, olenemata pakendi suurusest. Taarat tagastuspunkti viies tähendab see seda, et iga pakendi pealt (olenemata suurusest) saab tagasi samuti kümme eurosenti.

LOE VEEL

LOE VEEL

20 PÄEVA ENIMLOETUD