Menu

.      

VIDEO Päästjatel kulus Otepää hotelli kustutamiseks üle üheksa tunni

FOTO: PäästeametOtepääl süttis teisipäeva õhtupoolikul spaahotelli Bernhard hoone, mis maha põles, tulekahju kustutamiseks kulus päästjatel üle üheksa tunni ja üks päästja sai ka vigastada.

Kell 17.14 teatati, et Valgamaal Otepää linnas Kolga teel põleb hoone. Juba teatamise ajal ulatus kahjutuli hoonest välja. Kohale saabunud päästjad selgitasid, et lahtiste leekidega põleb hotelli Bernhard kahekorruselise hoone puitkarkassist osa. Tule leviku hoidsid päästjad ära lähedal asuvatele elumajadele ning hoone katlamajas olevatele kütusemahutitele.

Hotellitöötaja kinnitusel oli maja tulekahju puhkemise ajal tühi ning esialgsetel andmetel inimesed tulekahjus viga ei ole saanud. Üks Otepää päästja sai päästetöödel põlengusuitsu sisse hingamisest mürgituse ning kiirabi viis mehe tervisekontrolliks haiglasse.

Päästetöödel osalesid päästjad Otepää, Elva, Antsla, ja Tõrva päästekomandost ning kutselistele olid abiks Rõngu vabatahtlikud päästjad. Päästetöid juhtisid Võru ja Tartu vanemoperatiivkorrapidajad.

Tulekahju levik piirati kella 21.30 paiku. Järelkustutustööd lõppesid kella 2.33 ajal. Hoone hävis.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

20 PÄEVA ENIMLOETUD