Menu

.      

Prokuratuur kahtlustab Otepää hotelli süütamist

FOTO: Päästeamet

Lõuna ringkonnaprokuratuur alustab teisipäeva õhtul toimunud Otepää hotelli Bernhard põlengu uurimist karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb süütamist.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Kristina Kostina ütles BNS-ile, et tegemist on esialgse infoga, mistõttu ootab prokuratuur kõigepealt ära tulekahju ekspertiisi, mille tulemus kas kinnitab süütamise versiooni või lükkab selle ümber.

Teisipäeva õhtul kell 17.14 sai häirekeskus teate, et Valgamaal Otepää linnas Kolga teel põleb hoone. Juba teatamise ajal ulatus kahjutuli hoonest välja. Kohale saabunud päästjad selgitasid, et lahtiste leekidega põleb hotelli Bernhard kahekorruselise hoone puitkarkassist osa. Päästjad hoidsid ära tule leviku lähedal asuvatele elumajadele ning hoone katlamajas olevatele kütusemahutitele.

Hotelli töötaja kinnitusel oli maja tulekahju puhkemise ajal tühi ning inimesed tulekahjus viga ei saanud. Üks Otepää päästja sai päästetöödel põlengusuitsu sisse hingamisest mürgituse ning kiirabi viis mehe tervisekontrolliks haiglasse.

Päästetöödel osalesid päästjad Otepää, Elva, Antsla ja Tõrva päästekomandost ning kutselistele päästjatele olid abiks Rõngu vabatahtlikud päästjad. Päästetöid juhtisid Võru ja Tartu vanemoperatiivkorrapidajad.

Tulekahju levik piirati kella 21.30 paiku ja järelkustutustööd lõppesid kella 2.33 ajal. Hoone hävis tules täielikult.

20 PÄEVA ENIMLOETUD