Menu

.      

Riigikogu komisjonid arutavad kiire interneti rajamise võimalusi

Võrumaa TeatajaRiigikogu riigieelarve kontrolli erikomisjon ja maaelukomisjon peavad esmaspäeval ühisistungi teemal „Lairiba ehk kiire interneti väljaehitamise arendamine“.

Riigikontrolli arvates on riigi selge tegevuskava puudumise tõttu ka aastaks 2020 keeruline teha kiire internet kättesaadavaks kõigile Eesti inimestele. Riik ei osanud arvestada seda, et vaatamata baasvõrgu olemasolule ei hakka sideettevõtted väljaspool kortermajade piirkondi püsivõrgu kaudu internetiteenust pakkuma. Praegu eeldab riik, et tulevased internetitarbijad investeerivad täies mahus ise kiire ja ülikiire interneti kättesaadavaks tegemisse.

Riigieelarve kontrolli erikomisjon käsitles teemat ka oma mullu novembris toimunud istungil ja tegi valitsusele ettepaneku töötada tänavu veebruariks välja kontseptsioon, milles sisalduvad võimalikud lahendused kiire- ja ülikiire interneti viimiseks maapiirkondadesse tarbijatele mõistliku hinnaga.

Esmaspäeval toimuvast laiapõhjalisest arutelust võtavad osa majandus- ja taristuminister Kristen Michal, sama ministeeriumi asekantsler Taavi Kotka, Eesti Lairiba Arenduse Sihtasutuse nõukogu esimees Argu Virkebau, nõukogu liige Toivo Praakel ja juhatuse liige Toomas Sõmera.

Arutelule on kutsustud veel Võru maavanem Andres Kõiv, Eesti Maaomavalitsuste Liidu tegevdirektor Ott Kasuri ja juhatuse esimees Kurmet Müürsepp ning mitmete teiste asjaomaste asutuste ja organisatsioonide esindajad.

Avalik istung riigikogu konverentsisaalis algab kell 13 ja seda on võimalik jälgida veebiülekandes.

20 PÄEVA ENIMLOETUD